Житомирщина готова надати необхідну допомогу переселенцям з Криму і східних областей України

Житомирщина готова надати необхідну допомогу переселенцям з Криму і східних областей України

26.06.14 17:01 0 1080
25 червня відбулася нарада робочої групи, створеної у березні 2014 року розпорядженням голови облдержадміністрації і голови обласної ради для оперативного розгляду питань прийняття та розміщення громадян України, які прибувають з Автономної Республіки Крим та Донецької і Луганської областей. До складу групи увійшли керівники структурних підрозділів.

Як повідомила заступник голови облдержадміністрації, співголова робочої групи Ірина Супрун, до Житомирської області щодня прибуває багато людей. Гостро стоять питання забезпечення їх житлом, роботою, влаштування дітей до дитячих садочків, шкіл. Не виключено, що серед переселенців можуть бути сумнівні особи, що несуть певну загрозу для Житомирської області, - можливо, люди, яких розшукує міліція, хворі люди, особи, яким потрібна екстрена допомога.

Ірина Супрун вважає, що потрібно володіти реальною інформацією про те, скільки переселенців перебуває в області, які гострі питання потрібно вирішити. Робочою групою було розроблено алгоритм дій, як мають діяти ті чи інші структурні підрозділи, що стикаються з переселенцями, починаючи від сільських рад і до облдержадміністрації. «Ми хочемо бачити єдину базу обліку, тому що один департамент веде одних людей, район веде інших. Потрібно узагальнити всю інформацію і створити єдину уніфіковану базу», - стверджує Ірина Супрун.

Масове переселення людей з Криму і східних областей – це нова і незвична ситуація для країни, вважає заступник голови обласної ради, співголова робочої групи Руслан Годований. Посадовець із жалем зазначає, що влада не встигає за тими подями, які відбуваються. Основною метою наради робочої групи було узгодити дії всіх структурних підрозділів, що займаються питаннями переселенців, щоб надати максимальну допомогу людям, вивчити їх нагальні проблеми і, головне, облікувати приїжджих.

«Маємо розуміти кожну людину, яка приїхала до нас. В першу чергу, ми несемо відповідальність за територію, по-друге, маємо допомогти максимальній кількості людей», - зазначив Руслан Годований. Він повідомив, що обласна рада 26 червня прийме програму на підтримку переселенців і виділить кошти у сумі 2 млн. грн.

З питань розміщення, працевлаштування, іншої допомоги людям, що переселяються з Криму та східних областей України, слід звертатися за телефоном 47-44-69. В облдержадміністрації, у кабінеті 120, чергують працівники департаментів, які нададуть всю можливу допомогу щодо прийняття та розміщення громадян, що прибувають на Житомирщину.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті триває ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ