В Житомирській області обдарована молодь віддала стипендію облдержадміністрації для дітей Сонця

В Житомирській області обдарована молодь віддала стипендію облдержадміністрації для дітей Сонця

26.06.14 08:09 0 1028
У переддень двох значимих для держави свят – Дня Конституції України та Дня молоді – відбулася зустріч із молодіжним активом Житомирщини. У ході заходу голова облдержадміністрації Сидір Кізін вручав обдарованій молоді області іменні стипендії.

«Мене не дивує, що рушійною силою останніх подій в Україні стала саме молодь. Ви взяли в свої руки майбутнє. Перемога у Революції гідності – заслуга української молоді», - наголосив Сидір Кізін.

Отже, стипендію облдержадміністрації у розмірі 500 грн. цьогоріч отримало 20 молодих активних та обдарованих людей Житомирщини відповідно до чотирьох номінацій.

У номінації за наукові досягнення стипендіатами стали Олег Василенко, Олена Глінчевська, Анастасія Даніловська, Олександр Кратюк, Ірина Левченко, Андрій Папірник, Володимир Трокоз; в номінації за творчі досягнення - Вадим Бардаш, Наталія Бугайчук, Марія Космач, Сергій Носок, Яніна Яремчук; в номінації за спортивні досягнення - Крістіна Матвейчук, Олександра Мохорт, Анна Наумова, Олексій Прохорчук, Валерій Хоречко; в номінації за внесок у забезпечення розвитку молодіжного руху - Ілля Грицанюк, Ірина Коцюба, Костянтин Суський.

Три стипендіати віддали щойно отримані кошти на розвиток Житомирської обласної організації «Діти сонця», котра опікується дітками з синдромом Дауна. Допомогти дітлахам з особливими потребами вирішили голова Житомирської обласної молодіжної громадської організації «Цілком природно» Ілля Грицанюк, член громадської спілки «Час змін» Ірина Коцюба та член асоціації громадських об’єднань «Нова сила» Костянтин Суський.

Голова організації «Діти сонця» Сніжана Кісішвілі подякувала громадським активістам за їх внесок, адже у досить складний для держави час такі дітки потребують особливої підтримки та уваги.

За словами директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлани Гресь, молодь Житомирщини активна, красива та амбітна. Посадовець побажала молодим людям впевненості в собі, спокою та миру в рідній Україні.

Світлана Гресь вручила грамоти департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації 10 учням навчальних закладів м. Житомира, переможцям та призерам всеукраїнських конкурсів, серед яких були і кандидати на отримання стипендії облдержадміністрації. Грамоти отримали Артем Болейко, Максим Бондаренко, Вікторія Вікарчук, Максим Гедз, Ольга Косигіна, Іван Лясківський, Арсен Петросян, Володимир Підгурський, Ігор Прінц, Наталія Ярощук.

Довідково: Щорічно обирається 20 молодих людей Житомирщини, які досягли значних здобутків у галузі науки, творчості, спорту та у забезпеченні розвитку молодіжного руху. Молодь відзначається стипендіями Житомирської обласної державної адміністрації. Кожен стипендіат отримує по 500 грн.

Виплата стипендій здійснюється відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 11.10.2013 р. № 321 з метою підтримки обдарованої молоді, створення умов для виховання інтелектуальної, творчої еліти області, стимулювання молодих людей на досягнення високих результатів у навчанні, спорті, творчих здобутків у науково-дослідницькій діяльності, літературі та мистецтві.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ