В Чернігівській області рятувальники взяли участь у семінарі та тренуванні щодо відпрацювання дій у випадку виникнення надзвичайної ситуації на хімічно-небезпечному об'єкті

В Чернігівській області рятувальники взяли участь у семінарі та тренуванні щодо відпрацювання дій у випадку виникнення надзвичайної ситуації на хімічно-небезпечному об'єкті

26.06.14 11:28 0 1005
24 червня у Чернігові, відповідно до обласного Плану основних заходів цивільного захисту на 2014 рік, на базі Чернігівського відділення ПАТ "САН ІнБев Україна" відбулися семінар з керівниками хімічно небезпечних підприємств області та показове спеціальне об’єктове тренування щодо захисту населення і персоналу у випадку виникнення надзвичайної ситуації на виробництві.

Для проведення такого заходу дане підприємство було обрано не випадково, адже воно відноситься до хімічно-небезпечних, має 12 потенційно небезпечних об’єктів і використовує у технологічному процесі близько 16 тонн аміаку.

Під час семінару виступили фахівці обласного Управління ДСНС України, навчально-методичного центру з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області та керівництво Чернігівського відділення ПАТ "САН ІнБев Україна". Вони розповіли присутнім про планування, організацію та моніторинг виконання заходів щодо захисту населення і персоналу, порядок їх оповіщення та евакуації у випадку виникнення надзвичайних ситуацій на хімічно-небезпечних об’єктах, довели вимоги відповідних нормативно-правових документів. Також розглянуто можливість підвищення рівня фахової підготовки працівників хімічно-небезпечних підприємств у сфері цивільного захисту. Крім того, учасники семінару обмінялися досвідом з вказаних вище питань.

В ході другої частини заходу підрозділ загону гірничорятувальних робіт ДП "Мобільний рятувальний центр ДСНС України", пожежні й аварійно-рятувальні частини обласного Управління ДСНС, обслуговуючий персонал та спеціальна аварійна газорятувальна група підприємства провели тренування з ліквідації надзвичайної ситуації, що пов’язана з виливом хімічно-небезпечної речовини аміак.

При підведенні підсумків семінару та тренувань зазначено, що дані заходи пройшли на високому рівні й дали змогу учасникам розглянути багато важливих завдань стосовно цивільного захисту населення і територій, відпрацювати взаємодію рятувальних служб з адміністрацією підприємств у разі виникнення надзвичайних ситуацій на хімічно-небезпечних об'єктах. Також було відмічено оперативні, злагоджені й професійні дії пожежних і рятувальних підрозділів ДСНС України та персоналу об'єкту.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ