У Рівненській області лісників покарали за те, що працювали одночасно ще й страховими агентами

У Рівненській області лісників покарали за те, що працювали одночасно ще й страховими агентами

26.06.14 10:54 0 1040
За участі працівників органів прокуратури області судами першої та апеляційної інстанцій розглянуто адміністративні корупційні протоколи стосовно двох працівників державної лісової охорони, які порушили встановлене законом обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності та вчинили корупційні адміністративні правопорушення, передбачені ч.1 ст.172-4 КУпАП.

Установлено, що інженер охорони захисту лісу та помічник лісничого, будучи посадовими особами державних органів, порушили обмеження, визначені п.1 ч.1 ст.7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», та займалися іншою оплачуваною роботою. Згідно з договором про співробітництво ці працівники лісової охорони надавали одному з товариств послуги зі сприяння в укладанні та супроводженні договорів страхування, за що отримали комісійну винагороду у розмірі майже 7, 3 тис. грн. та 1,6 тис. грн. відповідно.

Постановами апеляційного суду області вказаних осіб визнано винними у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення та піддано стягненню у виді штрафу в розмірі 850 гривень із конфіскацією в дохід держави отриманої винагороди.

Органами прокуратури вживаються заходи щодо звільнення із займаних посад працівників державної лісової охорони, як того вимагає законодавство.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ