На Тернопільщині триває підготовка до жнив

На Тернопільщині триває підготовка до жнив

26.06.14 09:39 0 1096
На порозі жнива. Щоб незабаром духмяний хліб безпечно потрапив на наші столи – на Тернопільщині триває активний етап підготовки до їх проведення. Не залишаються осторонь й працівники Управління ДСНС у Тернопільській області. З метою недопущення пожеж, посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи вони проводять обстеження стану пожежної та техногенної безпеки сільгосппідприємств області.

Під час перевірок особлива увага звертається на стан електрогосподарства, шляхів евакуації, систем опалення, наявність працездатного зовнішнього протипожежного водопостачання, протипожежної автоматики тощо. За результатами перевірок будуть підготовлені і направлені до місцевих органів влади, органів місцевого самоврядування, керівникам підприємств інформації щодо протипожежного стану сільгосппідприємств для вжиття відповідних заходів.

кожен керівник агропромислового комплексу усіх форм власності мусить знати вимоги пожежної безпеки, дотримуватись їх та пам’ятати, що до початку жнив вся зернозбиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні бути відремонтовані, оснащені справними іскрогасниками та забезпечені сертифікованими вогнегасниками.

Слід зауважити, що перед початком збирання врожаю, зерносклади і зерносушарки повинні перевірятися власником на відповідність вимогам пожежної безпеки. Виявлені протипожежні недоліки необхідно усувати до приймання зерна. Всі працівники залучені до збирання врожаю повинні пройти протипожежний інструктаж. Мотопомпи та пристосовану техніку слід обладнати пристроями для гасіння пожеж. В сільгосппідприємствах усіх форм власності з питань забезпечення пожежної безпеки при збиранні врожаю необхідно провести перевірку боєздатності добровільних протипожежних формувань, провести навчання та обов’язкове страхування їх членів.

Всі хлібні поля до збирання врожаю повинні бути підготовлені в протипожежному відношенні, а саме:

- обкошені та оборані захисною смугою по периметру шириною не менше 4 метрів;

- масиви розбивати на ділянки площею 50 га, між ділянками слід робити прокоси завширшки 8 метрів;

- по середині прокосів робиться проорана смуга не менше 4 метрів.

Управління ДСНС України в Тернопільській області звертається до сільгоспвиробників: Не варто легковажити питаннями пожежної безпеки, тим самим наражаючи на небезпеку людське життя, майно та матеріальні цінності? ПАМ’ЯТАЙТЕ, ПОЖЕЖУ ЛЕГШЕ ПОПЕРЕДИТИ, НІЖ ПОГАСИТИ! І, як доводить практика, перестороги рятувальників не є марними. Адже за лічені хвилини вогонь здатен звести нанівець багатоденну кропітку працю хлібороба.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В СРСР заздалегідь знали ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ