Звернення голови Тернопільської обласної ради щодо створення у краєзнавчому музеї експозиції, присвяченої подіям Революції Гідності

Звернення голови Тернопільської обласної ради щодо створення у краєзнавчому музеї експозиції, присвяченої подіям Революції Гідності

26.06.14 15:06 0 1093
Шановні краяни!

У тернопільському обласному краєзнавчому музеї планується створення тематичної стаціонарної експозиції у відділі нової та новітньої історії. Присвячена вона буде буремним подіям Революції Гідності у боротьбі українського народу за побудову кардинально нової, справді демократичної та вільної держави. Ця віха в новітній історії нашої держави повинна бути представлена у музейних закладах – щоб не стерлася пам’ять, щоб майбутні покоління через десятки та сотні років пізнавали героїчне минуле та на конкретних прикладах вивчали сторінки становлення України.

Тисячі тернополян були активними учасниками Революції гідності – і на майданах Тернопільщини, і у серці нашої столиці.

Дорогі земляки!

Без вашої допомоги така експозиція у краєзнавчому музеї неможлива. Звертаюся до Вас за сприянням у створенні постійно діючої виставки та наповнення її експонатами. Це можуть бути особисті речі та амуніція (каски, щити, бронежилети і т.д.), прапори, молитовники, книги, ікони, світлини тощо – усе, що пов’язано з Революцією Гідності, побутом та боротьбою на майдані. Усе надане буде прийняті музеєм згідно з актом передачі, як цього вимагає закон, та з їх коротким описом та історією.

Розумію, що речі, пов’язані із Революцією, для кожного, хто був на майданах, є дорогими та цінними як пам’ять. Та в музейній експозиції вони стануть наочним прикладом внеску у боротьбу та творення нової історії держави кожного мешканця області зокрема і нашого народу загалом.

З повагою

Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ