Волинська область: рятувальники стежать за безпекою на водних об’єктах (фото, відео)

Волинська область: рятувальники стежать за безпекою на водних об’єктах (фото, відео)

27.06.14 14:42 0 1136
Днями працівники апарату Управління та Луцького міськрайонного відділу У ДСНС України у Волинській області провели рейдову перевірку одного з найбільших дитячо-оздоровчих таборів нашого краю.

Недоліків не виявлено, натомість табір «Сонячний» у селі Гаразджа добре облаштований і відпочинок на ньому є безпечним, оскільки у прибережній зоні пляжу розміщений рятувальний пост. Юні волиняни купаються у воді під пильним наглядом матросів-рятувальників. Край берега припнутий човен, наявні рятувальні круги, територія для купання огороджена буями. На кожному кроці спеціальні таблички з правилами поведінки на воді. Загалом – повна готовність у будь-яку хвилину прийти на допомогу відпочиваючим.

З дітьми і дорослими рятувальники поспілкувалися на тему безпеки під час відпочинку та вручили пам’ятні листівки з правилами поведінки на воді.

Через власну безпечність з початку року вода забрала життя 25 волинян (з них однієї дитини). З настанням спекотної погоди почастішали випадки загибелі людей на водоймах області. Лише впродовж червня потонуло 12 чоловік. Щоб запобігти трагедіям на водоймах зверніть увагу на поради рятувальників:

- не купайтеся в незнайомому місці;

- не заходьте у воду напідпитку;

- уникайте водойм зі швидкою течією;

- ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у власних силах;

- купайтеся у спеціально обладнаних для цього місцях, там, де є рятувальні служби;

- утримуйтеся від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків;

- особливо пильнуйте за дітьми – їхня поведінка на воді непередбачувана.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ