Волинь: за вчинення корупційного правопорушення покарано начальника «Ковельводоканалу»

Волинь: за вчинення корупційного правопорушення покарано начальника «Ковельводоканалу»

27.06.14 12:09 0 1114
Прокуратурою Волині спільно з УСБУ в області викрито начальника Ковельського управління водопровідно-каналізаційного господарства «Ковельводоканал» Юрія Рибачка у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення.

З'ясувалося, що посадовець у 2013 році попри наявність конфлікту інтересів уклав два договори оренди автомобілів, які використовував як службові.

Зокрема, у травні 2013 року він сам у себе орендував автомобіль «Мерседес-Бенц», а в грудні 2013 року орендував у свого сина автомобіль «Міцубісі-Паджеро».

Упродовж 2013-2014 років на утримання цих автомобілів за кошти комунального підприємства видано матеріалів на суму майже 38 тис. грн.. та списано паливно-мастильних матеріалів на суму понад 32 тис. грн.

Порушуючи вимоги Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», начальник «Ковельводоканалу» не вжив заходів щодо недопущення будь-якої можливості виникнення конфлікту інтересів та невідкладно у письмовій формі не повідомив безпосереднього керівника про наявність такого конфлікту.

Постановою Ковельського міськрайонного суду від 29 травня 2014 року посадовця визнано винним у порушенні вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів та накладено штраф в розмірі 25 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Не погоджуючись з судовим рішенням,начальник «Ковельводоканалу» оскаржив його до Апеляційного суду Волинської області. Однак апеляційний суд 26 червня 2014 року залишив постанову суду першої інстанції без змін, вона набрала законної сили, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ