Петро Шпига: "Волинські правоохоронці протидіють правопорушенням у сфері надрокористування"

Петро Шпига: "Волинські правоохоронці протидіють правопорушенням у сфері надрокористування"

27.06.14 10:00 0 1096
Начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига взяв участь у міжвідомчій нараді разом із керівництвом області та начальниками профільних структурних підрозділів.

На нараді йшла мова про стан законності у сфері поводження з відходами та проблеми забруднення довкілля.

Своєю чергою Петро Шпига розповів про заходи, які вживають правоохоронці з метою протидії незаконному видобутку корисних копалин, адже це питання для Волині є надзвичайно актуальним, оскільки в економіці області домінує аграрна складова, а корисні копалини в структурі земельного фонду області посідають провідне місце.

– У результаті проведених заходів у нинішньому році відкрито 12 кримінальних проваджень за правопорушеннями, вчиненими у сфері надрокористування. За п’ятьма кримінальними провадженнями дев’ятнадцятьом особам оголошено про підозру, відповідно справи скеровані до суду.

Окрім того, виявлено 21 адміністративне правопорушення, які пов’язані з неправомірним забором піщаної суміші та знесення верхнього шару ґрунту.

Головний міліціонер Волині запевнив, що правоохоронці й надалі у межах своєї компетенції проводитимуть роботу, спрямовану на виявлення осіб, які займаються незаконного діяльністю у цій сфері, та притягнення їх до відповідальності.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: сокальщина ...

КОМЕНТАРІ