Депутати Луцької міськради не підтримали звернення про відновлення роботи спиртогорілчаного комбінату

Депутати Луцької міськради не підтримали звернення про відновлення роботи спиртогорілчаного комбінату

27.06.14 16:22 0 1163
25 червня 2014 року депутати Луцької міськради відмовилися підтримати повторне звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо повернення Луцькому спиртогорілчаному комбінату статусу самостійної юридичної особи та відновлення повноцінної виробничої діяльності на підприємстві, ініціатором якого був депутат від фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Сергій Сівак.

У проєкті рішення було запропоновано з метою поновлення повноцінної виробничої діяльності, забезпечення стабільного наповнення державного і місцевого б'юджетів, недопущення скорочення працівників та забезпечення робочими місцями мешканців міста, повторно звернутись до Президента України, Голови Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо повернення Луцькому СГК статусу самостійної юридичної особи і відновлення повноцінної діяльності на підприємстві. Втім, звернення підтримали лише 23 депутати міської ради.

"Мене дивує така позиція депутатів. Адже зараз ситуація на цьому підприємстві складна. Трудовий колектив перебуває у вимушених відпустках, не сплачуються платежі до державного б'юджету. А це чималі кошти. Так, у 2010 році Луцький спиртогорілчаний комбінат сплатив податків та зборів у сумі 62,4 мільйонів гривень. Тільки одного акцизного податку щомісячно підприємство сплачувало від 3 до 6 мільйонів гривень. І ці гроші йшли, зокрема, й до б'юджету Луцька. Переконаний, що депутати мали б проявляти більшу активність у питанні відстоювання інтересів розвитку міста і наповнення міської скарбниці", – прокоментував результати голосування Сергій Сівак.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Афганістані не вщухає ...
Наступна новина: На Львівщини зловмисник ...

КОМЕНТАРІ