відбулось комплексне пожежно-тактичне навчання на Хмельницькій АЕС

відбулось комплексне пожежно-тактичне навчання на Хмельницькій АЕС

27.06.14 13:03 0 1050
26 червня на території Хмельницької АЕС проведено комплексне пожежно-тактичне навчання з ліквідації умовної пожежі, що виникла в машинному залі енергоблоку №2.

За тактичним задумом, у результаті порушення технологічного процесу відбулась розгерметизація трубопроводу маслобаку системи ущільнення генератора. Як наслідок, мастило розлилося та загорілося. Умовна пожежа спричинила сильне задимлення, є загроза перекидання полум’я на суміжні та вище розташовані приміщення. Система пожежогасіння в автоматичному режимі не спрацювала. Працівникам станції ліквідувати пожежу первинними засобами пожежогасіння не вдалось.

До прибуття чергового караулу рятувальників пожежа розповсюдилась площею 100 кв. м. За інформацією оперативного чергового в приміщені заблоковано одного працівника.

Прибувши на місце виклику, вогнеборці в складі семи ланок газодимозахисної служби провели розвідку і приступили до гасіння пожежі, а також захисту найбільш важливого технологічного обладнання та зовнішніх конструкції машинного залу.

Вогнеборці одночасно з ліквідацією умовної пожежі евакуювали «постраждалого» із небезпечної зони та передали медикам.

Загалом, до проведення навчань було залучено 10 пожежних і спеціальних автомобілів та 30 чоловік особового складу 3-го державного пожежно-рятувального загону, а також працівники відповідних аварійних підрозділів Хмельницької АЕС.

Рятувальники вкотре відпрацювали злагоджені дії між усіма аварійними службами станції під керівництвом штабу пожежогасіння.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ