98 дітей з Луганщини за підтримки фонду ООН оздоровлять на Львівщині

98 дітей з Луганщини за підтримки фонду ООН оздоровлять на Львівщині

27.06.14 15:25 0 1077
Фонд народонаселення Організації Об’єднаних Націй (ФН ООН) у співпраці з Міністерством соціальної політики України взяв на себе витрати, пов’язані з перебуванням 98 дітей та підлітків з Луганської області та супроводжуючих осіб в оздоровчому закладі «Царинка» біля містечка Славське Львівської області.

Як повідомили у Фонді, переважно це молодь та підлітки з соціально незахищених сімей із тих районів Луганської області, що входять до зони Антитерористичної операції (АТО).

Вони проведуть 18 днів в оздоровчому дитячому таборі, де пройдуть курс психологічної реабілітації та набудуть навичок безпечної поведінки в рамках освітнього курсу «Дорослішай на здоров’я», організованого ФН ООН. В рамках курсу з молоддю Луганщини працюватимуть досвідчені психологи і тренери. Також діти та підлітки відвідають визначні місця західної України, матимуть змогу поспілкуватися зі своїми ровесниками і взяти участь у конкурсі малюнків.

Окрім цього, ФНООН у співпраці з благодійної організацією «Карітас України» надав пакети гігієнічних засобів і товарів першої необхідності для 400 сімей, тимчасово переміщених осіб з регіонів АТО, для розповсюдження через шість регіональних осередків «Карітас України» у Львівській та Івано-Франківській областях.

Також у повідомленні зазначається, що 2 липня представник ФН ООН в Україні Нузхат Есан відвідає Львів і Львівську область. Вона планує поспілкуватись із молоддю Луганщини у таборі «Царинка», а також передати дітям та підліткам сувеніри (футболки, кепки, канцелярське приладдя, гігієнічні засоби) і подарунки для переможців конкурсу дитячого малюнку. Того ж дня Есан відвідає один із центрів «Карітас України» у м. Дрогобич.

Довідка.

Фонд народонаселення ООН – це міжнародна агенція з розвитку, метою якої є світ, у якому кожна вагітність є бажаною, кожні пологи безпечним і потенціал кожної молодої людини реалізований.

ФН ООН розпочав свою роботу в Україні в 1997 році. З 2012 року ФН ООН реалізовує другу Програму співробітництва з Україною, яка здійснюється за трьома взаємопов’язаними напрямками:

* Репродуктивне здоров’я та права,

* Народонаселення та розвиток,

* Гендерна рівність.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Луцьку сім’ям, які ...

КОМЕНТАРІ