У Львові татари й українці утворили «живий» символ кримських татар – «Тамгу»

У Львові татари й українці утворили «живий» символ кримських татар – «Тамгу»

27.06.14 12:47 0 1095
У центрі Львова біля міської Ратуші кримськотатарська молодь спільно з львів’янами провела флешмоб з нагоди відзначення Дня прапора кримськотатарського народу. Молоді люди з синіми та жовтими стрічками, взявшись за руки, утворили національний символ кримських татар – «Тамгу» та вигукували: «Крим – це Україна!», «Слава Україні! Героям слава!».

Про це 26 червня повідомив кореспондент IA ZIK.

Як зазначив співзасновник громадської ініціативи «Крим-SOS» Алім Алієв, День прапора кримськотатарського народу почали вперше відзначати у 2010 році, однак цьогоріч окупаційна влада забороняє кримським татарам проводити акції на батьківщині. Тому кримськотатарська молодь, яка тимчасово проживає у Львові, вирішила продовжити традицію цього святкування.

«Це показово, що ще й львів’яни долучилися до акції. Тільки так ми зможемо зберегти єдину країну», – переконаний А. Алієв.

За його словами, кольори кримськотатарського прапора – синій та жовтий – символізують синє небо та свободу й перегукуються з барвами українського державного прапора. «Прапори теж нас об’єднують», – зазначив він.

Повну версію відео із зазначеної події дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відбудеться ...
Наступна новина: У Луцьку конфлікт між ...

КОМЕНТАРІ