США виступили проти торгівлі людьми у Росії

США виступили проти торгівлі людьми у Росії

27.06.14 13:48 0 1063
Росія потрапила до групи країн з найбільш гострою проблемою торгівлі людьми.

Про це йдеться у доповіді Держдепартаменту США, що присвячена рабству у світі.

За висновками авторів доповіді, у Росії процвітає рабство на рівні Саудівської Аравії, Сирії та Куби.

«Уряд Росії не дотримується мінімальних стандартів з усунення торгівлі людьми і докладає недостатніх зусиль для цього», – стверджується у документі.

Експерти розподілили майже 200 країн на три групи, у першій з яких влада «повністю виконує мінімальні стандарти щодо боротьби з работоргівлею». Туди увійшли США, інші західні країни, а також Нікарагуа.

У Росії ж «торгівля робочою силою залишається основною проблемою в області работоргівлі». Вона зумовлена «значним ростом кількості трудових мігрантів».

«З Росії вивозять, через неї переправляють і привозять чоловіків, жінок і дітей, яких піддають примусовій праці й торгівлі з метою сексуальної експлуатації», – йдеться у доповіді.

За даними держдепартаменту, у Росії від 5 до 12 млн робітників-мігрантів, лише у одній Москві та Московській області їх понад мільйон. Багатьох іноземців, які працюють на текстильних підприємствах, часто «б’ють, погано годують, відмовляють у медичній допомозі і забороняють залишати фабрику».

Деякі російські чиновники заохочують торгівлю робочою силою – вони за хабарі забезпечують власників підприємств нелегальною робочою силою.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина гостинно ...
Наступна новина: У Волинській області у ...

КОМЕНТАРІ