В України таки проблеми з грошима?

В України таки проблеми з грошима?

27.06.14 11:30 0 1118
Уряд не зробив якихось істотних заходів для пожвавлення економічної діяльності в Україні, вважає колишній член бюджетного комітету Верховної Ради Павло Жебрівський.

Дефіцит держбюджету України з початку цього року зменшився на 34% і становить близько 12 мільярдів гривень. Про такі дані повідомило Міністерство фінансів. Дефіцит держбюджету в ефірі радіостанції «Голос Столиці» прокоментував народний депутат України VI скликання, колишній член бюджетного комітету Верховної Ради Павло Жебрівський.

«Голос Столиці»: Чи це планувалося досягти такого показника?

Павло Жебрівський: Насправді, планувалося, тому що бюджетні надходження планувалися десь в такому вимірі, і секвестр бюджету, який був проведений на початку року, забезпечував таке зменшення дефіциту бюджету. Це позитив для української економіки, це позитив по соцвиплатам. Можна лише вітати скорочення дефіциту держбюджету.

«Голос Столиці»: Мінфін повідомляє, що показники дефіциту держбюджету відповідають майже 18% річного показника. Це дає нам привід для позитивних прогнозів?

Павло Жебрівський: На бездефіцитний бюджет ми точно не вийдемо в цьому році. Корупція в достатній мірі залишилася в Україні і ані митні, ані податкові органи не почали жити по новому. До того ж уряд якихось істотних заходів для пожвавлення економічної діяльності в Україні не зробив. Проте, тиску на реальний сектор бізнесу, такого як був у 2013 році, зі сторони контролюючих органів немає.

«Голос Столиці»: Зростання доходів цього року забезпечено додатковими надходженнями від НБУ?

Павло Жебрівський: Зростання доходів держбюджету становить 9% порівняно з минулим роком. Але слід зауважити, що в минулому році курс долара був 8 гривень. ми маємо 12 гривень за долар. Тобто певну частину надходжень до держбюджету забезпечено за рахунок курсових різниць. Тому я не можу сказати, що це спрацювали якісь суттєві економічні чинники. І тішитися від того, що на 9% збільшилися доходи до бюджету, особливого приводу немає. Оскільки курс зріс на 50%, то хоча б на 20-25% мали б зрости і доходи бюджету.

До слова, раніше в ефірі радіостанції «Голос Столиці» економічний експерт Андрій Блінов заявив, що поточні фінансові проблеми, субсидування економіки Україна вирішує за рахунок зовнішнього фінансування.

Голос Столиці

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ