У Львові обговорили політико-правові виклики та перспективи внесення змін до Конституції України

У Львові обговорили політико-правові виклики та перспективи внесення змін до Конституції України

27.06.14 09:05 0 1064
26 червня у Львівському національному університеті імені Івана Франка за підтримки обласної державної адміністрації відбулася науково-практична конференція: «Конституція України: політико-правові виклики і перспективи».

Конференцію відкрив ректор Франкового університету професор Володимир Мельник, який наголосив про актуальність обговорення основних положень Конституції України.

З вітальним словом до учасників конференції також звернувся заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний. У своєму виступі він підкреслив необхідність внесення змін до Конституції України, зокрема потребу у конституційному закріплені перерозподілу повноважень між гілками влади, передачу владних повноважень у регіони та перегляд базових принципів Основного Закону.

Під час обговорення також гостро піднімалося питання необхідності розширення повноважень органів місцевого самоврядування, важливості ролі народного віча у державотворчих процесах. Також учасники наукової конференції обговорили запропонований Президентом України проект змін до Основного Закону, акцентували увагу на нагальності реформування судової гілки влади та удосконалення конституційних норм щодо забезпечення прав та свобод людини і громадянина.

Участь у конференції взяли відомі вчені-конституціаналісти, юристи, політологи, історики, представники суддівської гілки влади, та молоді науковці.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ