В Житомирській області 12 млн. грн. виділили з обласного бюджету на оновлення рухомого складу ЖТТУ

В Житомирській області 12 млн. грн. виділили з обласного бюджету на оновлення рухомого складу ЖТТУ

27.06.14 10:15 0 1046
Під час сесії обласної ради 26 червня 2014 року розглядалося питання фінансової допомоги Житомирському трамвайно-тролейбусному управлінню з обласного бюджету. Перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин звернувся до депутатів з проханням виділити 12 млн. грн. на оновлення рухомого складу ТТУ. На своїй сесії Житомирська міська рада вже виділила на ці цілі 6 млн. грн.

За словами Сергія Сухомлина, планується до 2015 року придбати 40 одиниць транспорту для ТТУ. Це дасть можливість забезпечити перевезення пасажирського потоку в обласному центрі та змінити схему руху маршруток, щоб вони не дублювали маршрути громадського комунального транспорту. На купівлю 40 одиниць тролейбусів з трамваями потрібно близько 40 млн. грн.

«Попри складну ситуацію в країні та обмежений бюджет у вирішенні транспортного питання, яке є одним із ключових в обласному центрі, обласна рада повинна підставити плече місту Житомиру. Потрібно проводити транспортну реформу. Електричний транспорт – це те, до чого рухається весь світ», - зазначив голова облдержадміністрації Сидір Кізін.

За інформацією директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ганни Ємченко, наразі в обласному бюджеті вільних залишків коштів залишилося у сумі 24 млн. грн. Але потрібно в резерві залишити не менше 10 млн. грн., які необхідні на оплату енергоносіїв в містах та районах області. Ганна Ємченко запропонували в рівних долях допомогти ТТУ як місту, так і області, тобто виділити по 6 млн. грн.

69 депутатів обласної ради проголосували за виділення 12 млн. грн. з обласного бюджету на оновлення рухомого складу ЖТТУ.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ