В Житомирській області рішенням сесії для забезпечення бронежилетами бійців батальйону територіальної оборони виділено 2,5 млн. грн.

В Житомирській області рішенням сесії для забезпечення бронежилетами бійців батальйону територіальної оборони виділено 2,5 млн. грн.

27.06.14 11:41 0 1051
Розпочала свою роботу 26 сесія обласної ради шостого скликання. Для участі у ній зареєструвались 87 депутатів із 111.

На початку засідання присутні вшанували пам’ять військовослужбовців, загиблих під час бойових дій на сході України, хвилиною мовчання.

Голова обласної ради Віталій Француз представив депутатам нових керівників обласних відомств і структурних підрозділів облдержадміністрації. Серед них начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Житомирській області Олег Кирилюк, керівник обласного управління лісового і мисливського господарства Андрій Курінський, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Марія Моісеєнко.

Одним з перших на голосування було поставлено питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 21.05.14 №1215 «Про програму матеріально-технічного забезпечення 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області».

Як зазначив голова обласної ради Віталій Француз, 10-й батальйон територіальної оборони потребує забезпечення шоломами і бронежилетами 5 класу (вартість близько 5 тис. грн.). На голосування була поставлена пропозиція виділення 2,5 млн. грн. на забезпечення військовослужбовців, яку підтримали 79 депутатів.

Житомирський обласний військовий комісар Микола Залесський повідомив, що формування 10-ого батальйону територіальної оборони розпочалося 5 травня 2014 року на базі Новоград-Волинського гарнізону з числа патріотично налаштованих людей. Станом на 25 червня до його складу увійшли 368 добровольців, із них 37 офіцерів. З 10 червня батальйон приступив до проведення занять бойового злагодження, які закінчив 20 червня. Того ж дня комісія обласного військового комісаріату після перевірки визнала батальйон готовим до виконання завдань за призначенням.

Микола Залесський поінформував присутніх про використання коштів у сумі 700 тис. грн., раніше виділених обласним бюджетом. На суму 118 тис. грн. від фабрики «Крок» було закуплено 423 пари військових черевиків. Решта 580 тис. грн. впродовж кількох наступних днів будуть використані на закупівлю речового майна.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Казахстан хоче, щоб ...
Наступна новина: Прокурор області Анатолі ...

КОМЕНТАРІ