ПОРАДИ ТА КРАЩІ ПРАКТИКИ ПОЛЬСЬКИХ КОЛЕГ ДЛЯ РІВНЕНСЬКОГО СТУДЕНТСТВА

ПОРАДИ ТА КРАЩІ ПРАКТИКИ ПОЛЬСЬКИХ КОЛЕГ ДЛЯ РІВНЕНСЬКОГО СТУДЕНТСТВА

27.06.14 12:22 0 1068
Днями студенти рівненських вишів на запрошення Фундації Менеджерських Ініціатив з міста Любліна взяли участь у дводенному заході на тему «Механізми ведення прозорого і успішного бізнесу».

Зустріч відбулась в рамках реалізації проекту «Польський досвід системних змін. Практичні імплікації для України» одним з партнерів якого є Виконавчий комітет Рівненської міської ради.

Польські колеги намагались зробити акцент та донести до рівненської молоді, що самозайнятість це перший крок до успішного майбутнього.

Найактуальнішими питаннями були ті, що стосувались інструментів підтримки і популяризації бізнесу. Студентам розповіли про існуючі в Україні та Європі різноманітні форми бізнес-інкубації, фонди позик і гарантій, принципи об’єднань у палати та кластери. Це в свою чергу доводить те, що здобувши вищу освіту можна сміливо започатковувати власну справу, тим паче, що створений в Рівному Центр сприяння бізнесу (в рамках проекту, що фінансується Європейським Союзом) допоможе в реалізації ваших ідей та можливо навіть у співпраці з Польщею.

Протягом двох днів команда лекторів, а саме: Анджей Дрозд – генеральний директор Польсько-Української Господарчої Палати (м.Варшава) та його заступник Дмитро Шмідт, разом з учасниками заходу опрацьовували завдання в групах та індивідуально. Зокрема, проводили детальний SWOT-аналіз можливостей започаткування підприємницької діяльності та маркетингу. Знаходили шляхи розв’язання системних проблем молодого бізнесу, які безпосередньо залежать від ключових сфер нашого міста: самоврядування, рівня розвитку економіки та громадянського суспільства.

Польські колеги відзначили, що рівненська молодь не байдужа до впровадження прогресивних інструментів саморозвитку та розвитку громадських ініціатив, що в свою чергу показує високий рівень освіченості та фінансової грамотності молодого покоління.

Наступна зустріч в рамках цього проекту планується в грудні 2014 року в нашій столиці (м.Київ), де підіб’ють підсумки, залучивши Громадське телебачення.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Любомир Родинюк - ...
Наступна новина: Житомирщина: родини ...

КОМЕНТАРІ