У Рівненській області за давання хабара - кримінальна відповідальність

У Рівненській області за давання хабара - кримінальна відповідальність

27.06.14 10:15 0 1095
Багато водіїв безпідставно вважають, що дача хабара працівникові Державтоінспекції є найприйнятнішим і найпростішим способом уникнути адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху.

Тож, нещодавно керівництво Державтоінспекції провело

нараду, головною темою якої стало обговорення даної проблеми. У ході зустрічі заступник начальника відділу ДАІ Рівненщини Віктор Мороз неодноразово наголошував на необхідності дотримання особовим складом підрозділів Державтоінспекції вимог з питань попередження в їх діяльності посадових злочинів.

Отож, з метою запобігання хабарництву, формування позитивного іміджу та укріплення авторитету ДАІ серед населення, а також недопущення випадків надання правопорушниками неправомірної винагороди працівниками ДАІ за звільнення їх від відповідальності за допущені порушення ПДР, на території Рівненщини проводяться профілактичні заходи з виявлення та документування фактів спроби дачі хабара працівникам Державтоінспекції.

Також Державтоінспекція області нагадує, що за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі законодавством України передбачена кримінальна відповідальність, а саме згідно ч.1 ст. 369 ККУ ? штраф від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.

Про це повідомили у прес-службі ВДАІ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ