Юні вогнеборці з Тернопільщини проведуть літнє таборування у Республіці Польща

Юні вогнеборці з Тернопільщини проведуть літнє таборування у Республіці Польща

27.06.14 08:00 0 1043
Вже майже 26 років минуло з того часу, коли у далекому 1988 між пожежними міста Катовіце Польської Республіки та міста Тернополя розпочалась дружня співпраця, яка лише міцніє з кожним роком. Це не лише ділові, а й дружні, партнерські стосунки.

Вже стало хорошою традицією, проведення щорічного літнього таборування членів дружин юних пожежних – дітей співробітників підрозділів ДСНС області у Республіці Польща. Протягом дванадцяти останніх років за запрошенням польської сторони діти під наглядом офіцерів-опікунів направляються в навчально-відпочинковий табір на Балтійському узбережжі. Цей рік теж став винятком.

26 червня 12 дітей у супроводі трьох опікунів з числа працівників Управління ДСНС України у Тернопільській області відбули в Польщу. Тут вони протягом трьох тижнів оздоровлюватимуться, навчатимуться та пізнаватимуть світ разом з разом з польськими однолітками.

Таборування, як зазвичай, розпочнеться з офіційного посвячення в члени табору – особливого ритуалу, який запам’ятається на все життя. Будуть, звісно й вечірні посиденьки біля вогнища з гітарою і печенням ковбасок, будуть дискотеки та інші розваги. Діти зустрінуть багато нових друзів, побувають на різноманітних цікавих та пізнавальних екскурсіях, де дізнаються про сьогодення та історичне минуле Польщі. Відвідають зоопарк, зможуть ознайомитись з пожежними підрозділами, технікою та пожежно-технічним спорядження, що є на озброєнні польських пожежних. Під наглядом рятувальників і опікунів зможуть вдосталь позасмагати та покупатися у водах Балтики. Їх очікує корабельна подорож у відкритому морі й розваги у Веселому містечку, їзда на конях, спортивні змагання та заходи спортивно-пожежного змісту.

До слова, юні-пожежні з Тернопільщини не лише розважатимуться – вони здобуватимуть й корисні знання – лікар-нарколог розповість про шкідливий вплив алкоголю, нікотину та наркотиків на організм, вони також навчатимуться правильно надавати першу долікарську допомогу, розпалювати вогнище та добувати прісну воду. Дізнаються безліч багато, цікавого та корисного. А по завершенню табірної зміцнілими, загартованими, сповненими нових вражень повернуться додому. І ще довго пам’ятатимуть дні проведені в Польщі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суд повернув землі ...
Наступна новина: Яремчанська міська рада: ...

КОМЕНТАРІ