Незаконну діяльність колишнього депутата Чернівецької облради викрили буковинські правоохоронці

Незаконну діяльність колишнього депутата Чернівецької облради викрили буковинські правоохоронці

28.06.14 12:49 0 1136
Співробітники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернівецькій області задокументували злочинну діяльність директора та засновника декількох приватних підприємств області.

Директор однієї з будівельних компаній, який на той час був депутатом Чернівецької обласної ради, вступив у злочинну змову з головним бухгалтером, і впродовж січня-лютого 2008 року шляхом надання недостовірних даних до одного із банків вони незаконно оформили кредити на ряд працівників підприємства для купівлі житлових квартир в Сторожинецькому районі. Далі підприємець уміло використовував свій місцевий авторитет депутата облради. Він укладав договори купівлі-продажу згаданих вище квартир з охочими придбати житло. Однак, це все виявилося обманом. Адже чоловік чудово знав, що ці житлові площі знаходилися під заставою банку, в якому оформлявся кредит.

Таким хитрим чином директор підприємства шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами понад двадцяти громадян Чернівецької області, в результаті чого завдав останнім збитків на суму понад 3 мільйона гривень. За даним фактом слідчим управлінням УМВС України в Чернівецькій області розпочато кримінальне провадження, за ознаками складу злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Також в рамках оперативного супроводження кримінального провадження працівники УДСБЕЗ УМВС встановили, що вказаний керівник, діючи як фізична особа, протягом 2007-2013 років під приводом здійснення будівельних робіт з будівництва житлових будинків отримував готівкою від громадян Чернівецької області грошові кошти в сумі понад 14 мільйонів гривень як внесок за будівництва житлових квартир. Характерно, що при цьому отримана вищевказана сума не відображалася в податкових деклараціях про майновий стан і доходи (порушення Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб»). Таким чином підприємець ухилився від сплати до державного бюджету податку з доходів фізичних осіб за 2007-2009 роки в сумі понад 1 мільйон гривень.

Підприємцю наразі оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.190 (Шахрайство) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Сума завданих збитків директором підприємства становить понад 4 мільйони гривень. На даний час вживаються міри по відшкодуванню завданої шкоди. Триває досудове розслідування.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ