На Буковині викрито телефонного шахрая

На Буковині викрито телефонного шахрая

28.06.14 10:24 0 1101
Співробітники Глибоцького райвідділу міліції встановили особу шахрая, котрий обманним шляхом отримував кошти від буковинців.

42-річний чоловік у шахрайській схемі був зв’язуючою ланкою. Спершу невідомі особи телефонували до буковинців, представлялися працівниками органів внутрішніх справ. Вони повідомляли, що родичі співбесідників потрапили в біду і терміново потребують кваліфікованої допомоги. Звісно, ж не задарма. Траплялися люди, котрі не вірили у почуте, але двоє все ж погодилися «визволити» своїх рідних із біди.

І тут у гру вступав викритий правоохоронцями чоловік. Він зустрічався у домовленому місці з потерпілими та забирав кошти. За два рази шахраї збагатилися на 15 тисяч гривень.

Встановлено, що чоловік раніше судимий. Він розповів, що йому телефонували знайомі, які нині відбувають покарання у місцях позбавлення волі та просили забрати гроші. Переконував, саму схему шахрайства не знав, але здогадувався, що не з власної волі люди віддають свої кошти. Зловмисник зазначив, в першому випадку гроші йому винесла жінка, в другому – чоловік. Настрій у обидвох був пригнічений, жінка навіть плакала і помітно переживала. Але чоловік просто виконував прохання, ні з ким не спілкувався, забирав гроші і їхав геть.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Слідство триває. Чоловіка перевіряють на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів на території області, - повідомив начальник Глибоцького райвідділу міліції Артем Куцак. Буковинська міліція вкотре звертається до усіх громадян! Якщо вам телефонують невідомі особи з невідомих номерів, представляючись вашими рідними чи працівниками міліції, та просять чи вимагають перерахувати кошти, в жодному разі не робіть цього. Одразу ж зателефонуйте до рідних, переконайтеся, що з ними все гаразд. А якщо вони на зв'язок не виходять –телефонуйте на 102. Не потрапляйте на гачок шахраїв!

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Громадські активісти ...

КОМЕНТАРІ