Відбулися урочистості з нагоди 18-ї річниці Конституції України

Відбулися урочистості з нагоди 18-ї річниці Конституції України

28.06.14 17:28 0 1286
У Волинському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка відбулися урочисті збори з нагоди чергової річниці ухвалення Основного Закону держави. На захід завітали голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт, голова обласної ради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк, депутати міської ради, представники політичних партій та громадських організацій, жителі міста.

Від учасників заходу було покладено квіти до пам’ятників Борцям за волю та незалежність України і Михайлові Грушевському.

З доповіддю виступив голова обласної ради Валентин Вітер, який розповів про історію конституціоналізму в Україні та привітав усіх зі святом.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

Привітав присутніх з Днем Конституції України й міський голова Микола Романюк, який зауважив, що наближається одне з найбільших державних свят. «Конституція – це документ, який написаний кров’ю українців. Він був вистражданий. Цей документ необхідно виконувати і дотримуватися його вимог», – наголосив він.

Також Микола Романюк привітав учасників урочистого зібрання важливою та історичною подією для нашої держави – підписанням Угоди про асоціацію України з ЄС. Він процитував Європейського комісара з питань розширення і європейської політики сусідства пана Штефана Фюле, «якби Угода була підписана в листопаді, то не загинуло б стільки людей».

«Підписання Угоди про асоціацію – це ще один важливий крок українського народу у напрямку євроінтеграції. Від імені українського народу цей документ підписав Президент Петро Порошенко.

Підписання Угоди - це вже історія і цю сторінку потрібно перегорнути. А нам необхідно щоденно працювати, розбудовувати і зміцнювати нашу державу. Ми повинні максимально використовувати надані нам можливості та активно співпрацювати з європейськими фінансовими інституціями. Нам необхідно залучати інвестиції та розвивати нашу економіку», - наголосив міський голова Микола Романюк.

Крім того, Микола Романюк подякував Генеральному консулу Республіки Польща у Луцьку пані Беаті Бживчи та всьому польському народу за підтримку українців у нелегкий для нашої країни час.

Зосередив увагу Микола Романюк і на ситуації на сході України. Він наголосив, що Президент Петро Порошенко зробив важливий вчинок, оголосивши припинення активних дій з боку українських військ на тиждень. Однак, терористи не прислухалися до плану мирного врегулювання протистояння і завдавали ударів по позиціях наших військовослужбовців. Міський голова переконаний, що незабаром будуть прийняті рішучі дії.

На завершення Микола Романюк привітав усіх зі святом, побажав міцного здоров’я, щастя та достатку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Неправильне харчування ...

КОМЕНТАРІ