У Волинській області правоохоронця покарали за те, що був ще й підприємцем

У Волинській області правоохоронця покарали за те, що був ще й підприємцем

28.06.14 12:20 0 1323
Волинським прокурором з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері складено протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення лісничим Борового лісництва ДП «Городоцьке лісове господарство», що у Маневицькому районі.

З'ясувалося, що у період з 3 липня по 31 грудня 2013 року цей правоохоронець одночасно був зареєстрованим приватним підприємцем та одержав дохід від здійснення підприємницької діяльності в сумі майже 8,5 тис. грн.

Такими своїми діями лісничий порушив обмеження щодо сумісництва та суміщення, передбачені Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Нагадуємо, згідно з п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, забороняється займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України.

Свою вину у вчиненні корупційного правопорушення лісничий визнав повністю.

Постановою Маневицького районного суду на нього накладено штраф у розмірі 800 грн. з конфіскацією незаконно отриманого доходу в сумі 8495 грн.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Шахтар зможе викупити ...
Наступна новина: ООН: Понад 50 тис. ...

КОМЕНТАРІ