У Волинській області прокуратура Іваничівщини з'ясувала,чому в Павлівці не ремонтують дороги

У Волинській області прокуратура Іваничівщини з'ясувала,чому в Павлівці не ремонтують дороги

28.06.14 14:49 0 1107
Прокуратурою Іваничівського району проведено перевірку додержання вимог Закону України «Про місцеве самоврядування», Бюджетного та Цивільного кодексів України в діяльності Павлівської сільської ради.

Встановлено, що між Павлівською сільською радою та філією «Володимир-Волинський автодор» ДП «Волинський облавтодор» ще у вересні 2012 року укладено два договори підряду на виконання робіт з поточного ремонту вулиць у селах Старосілля та Павлівка.

Минуло майже два роки, а ремонт вулиць так і не розпочався, хоч підрядник давно отримав авансовий платіж у сумі 10 тис. грн.

Відтак прокуратура вирішила через суд вимагати повернення коштів у бюджет.

З'ясувалося ж, що договором підряду обумовлено, що ДП «Волинський облавтодор» розпочне ремонт вулиць лише за умови передачі йому замовником будівельного майданчика, придатного для виконання робіт, якого сільрада досі не надала.

Отож прокурор Іваничіського району у поданні, внесеному Павлівському сільському голові, вказав на необхідність надання ремонтникам такого майданчика. Наразі це подання розглянуте й задоволене. Акт приймання – передачі будівельного майданчика надіслано ДП «Волинський облавтодор».

У подальшому, якщо державне підприємство так і не почне ремонтувати вулиці у Старосіллі та Павлівці, прокуратура звернеться в господарський суд Волинської області, аби розірвати договори підряду та повернути авансові платежі в бюджет громади.

До речі, аналогічні порушення виявлено в діяльності Переславичівської, Радовичівської, Милятинської, Жашковичівської та Грибовицької сільських рад. На усунення виявлених порушень прокурором району внесено п’ять подань, два з яких розглянуто та винних у порушеннях осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Ще 3 подання перебувають на розгляді.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області з ...
Наступна новина: Василь Хомінець: «Одне з ...

КОМЕНТАРІ