У Волинській області несанкціоновані перегони можуть вартувати любителям швидкості життя

У Волинській області несанкціоновані перегони можуть вартувати любителям швидкості життя

28.06.14 14:00 0 787
У засобах масової інформації частими з’являються повідомлення про проведення, несанкціонованих швидкісних автоперегонів на вулично-шляховій мережі загального користування. Організація подібних заходів у вечірній чи нічний час, як правило, супроводжується порушенням громадського порядку, безпеки дорожнього руху та спокою громадян. Такі дії наражають на небезпеку як самих учасників перегонів, так і інших громадян, які виявили цікавість або просто перебувають поблизу місця проведення.

Державтоінспекція Волині наголошує автовласникам-любителям швидкісних заїздів на тому, що такі вуличні перегони є незаконними. Перешкоджання руху транспортних засобів, відповідно до ч. 3 ст. 122 КУпАП, караються штрафом в розмірі від 510 до 680 гривень. Якщо ж рух транспортних засобів взагалі буде заблоковано, то тоді, відповідно до ст. 279 Кримінального кодексу України, настає кримінальна відповідальність, яка передбачає не лише штрафні санкції, але й обмеження волі на строк до трьох років.

Зважаючи на це, Управління ДАІ у Волинській області застерігає як організаторів, так і учасників незаконних вуличних перегонів відмовитися від таких незаконних дій.

Громадян, які мають інформацією або стали свідками таких заходів, просимо терміново інформувати чергову частину УДАІ за телефоном: (0332) 24-02-05.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ