Валерій Черняков: "Маємо запровадити електронний облік лісових ресурсів України"

Валерій Черняков: "Маємо запровадити електронний облік лісових ресурсів України"

28.06.14 10:06 0 1309
Наша мета – запровадити тотальний електронний облік лісів України і завдяки цій системі унеможливити незаконну вирубку деревини. Про це 27 червня 2014 року у Луцьку заявив голова Державного агентства лісових ресурсів України Валерій Черняков.

"Зараз агентство впроваджує електронний облік лісів. Це дозволить попередити крадіжки деревини. Завдяки цій системі ми будемо знати, де, хто і в яких обсягах рубає ліс. Відповідно можна буде знати скільки деревини залишається на внутрішньому ринку, а скільки експортується за кордон. Також в підпорядкування агентства передаються ліси, які раніше належали військовим лісгоспам. Ми ставимо за мету здійснити реформування галузі та якісно наповнити її кваліфікованим штатом працівників. Впродовж останніх років відбувалося масове і невиправдане скорочення в структурі лісового господарства. Якщо раніше у нас працювало 150 тисяч, то тепер лише 47 тисяч осіб. Чимало лісів віддали у приватні руки виключно з метою наживи. Крім того, ліс мають рубати відповідні кваліфіковані бригади, а податки мають йти у б'юджет", – окреслив поточний стан справ у галузі Валерій Черняков.

Також нацоналіст відзначив, що темпи переформатування роботи лісового господарства залежать від змін у керівництві обласних управлінь. "Нині змінені керівники лісових управлінь у 8 областях. Планується змінити 80–90% усіх керівників. Щоправда, є проблеми з механізмом звільнення. Але там, де ми змінили керівництво обласних управлінь лісового господарства, почали відбуватися зміни у роботі. Стали виявляти мільйонні кредити, хоча нас запевняли, що там все добре. Я переконаний, що має прийти нове покоління, яке працюватиме за новими принципами і на благо країни", – повідомив керівник Держлісагенства свободівець Валерій Черняков.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: смаком та ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ