Начальник ДАІ Волині:

Начальник ДАІ Волині: "Ми повинні дбати про безпеку пасажирських перевезень" (+фото)

28.06.14 13:33 0 1121
На території області за період проведення профілактичних заходів «Автобус» було виявлено значні порушення у сфері надання послуг з перевезення. Під час профілактичної операції «Автобус» працівники Державтоінспекції Волині склали 743 адміністративних протоколи. Двоє водіїв перебували за кермом у стані алкогольного сп’яніння.– Основна мета цих заходів – попередження аварійності на пасажирському транспорті, посилення транспортної дисципліни серед цієї категорії водіїв, – наголосив начальник УДАІ УМВС України у Волинській області Володимир Кравченя. – У літній період об’єм пасажирських перевезень значно зростає, оскільки розпочинається сезон відпусток та екскурсій. Аби дорога до відпочинку була безпечною, співробітники ДАІ особливу увагу звертали на технічний стан пасажирських транспортних засобів, які залучалися до перевезень людей, зокрема під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку, перевірялось чітке дотриманням Правил дорожнього руху водіями пасажирського транспорту. Окрім цього, контролюють дотримання водіями режиму праці та відпочинку, проходження ними обов’язкового медичного контролю перед виходом на маршрут.Загалом перевірено 338 суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів автотранспортом на підставі виданих ліцензій, виявлено 145 технічно несправних автобусів: 18 – із несправними світловими приладами, 11– із несправностями рульового управління та 34 випадки несправності шин.

Зафіксовано 714 порушень Правил дорожнього руху, з них 97 випадків – перевищення швидкісного режиму, 132 – перевезення пасажирів понад встановлену кількість, 74 факти порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, 2 факти порушень під час перевезення організованих груп дітей. Ще двоє водіїв перебували за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

– Аби в подальшому не допустити скоєння подібних порушень, працівниками Державтоінспекції видано 238 приписів, надіслано чотири подання до Укртрансінспекції та надіслано відповідні інформації до організаторів перевезень. Та головне, щоби пасажироперевізники пам’ятали: від їх сумлінності залежить безпека людей, – підсумував Володимир Кравченя.

УДАІ УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині молоді ...
Наступна новина: "Реформування системи ...

КОМЕНТАРІ