Правоохоронці Закарпаття зустрілись з громадянами, що мають вади слуху

Правоохоронці Закарпаття зустрілись з громадянами, що мають вади слуху

28.06.14 17:23 0 838
За ініціативи начальника УМВС України в Закарпатській області Сергія Шаранича розпочато експеримент на базі Хустського міськвідділу. Керівнику міліції Хустщини доручено організувати «круглий стіл» за участі людей з обмеженими можливостями.

Діалог міліції та громади відбувся в клубі УТОГ. Тут, можливо вперше, йшла мова про шляхи співпраці людей з обмеженими можливостями та правоохоронцями. Адже часто-густо, ці наші громадяни відчувають незручності у спілкуванні з представниками влади.

Так, як членами клубу являються переважно дорослі люди до людей прийшли керівники основних служб міліції району. В першу чергу ті, чиї підлеглі забезпечують громадський порядок. Правоохоронці та учасники спілкувались за допомогою сурдоперекладача. Проте, це не завадило відбутися дискусії.

«Круглий стіл» розпочала керівник організації УТОГ Ірина Везир, яка і представила гостей-правоохоронців. В подальшому відбувся діалог на десятки тем, що цікавлять людей. З часом стало зрозуміло, що насправді, у цих людей є безліч питань, а отримати відповідь на них вони не можуть. До прикладу лише деякі з обговорених на «круглому столі» тем: приписка та виписка з будинку; зміна прізвища; подвійне громадянство; заміна посвідчення водія; отримання додаткових категорій на право володіння транспортними засобами; порядок реєстрації автомобіля в МРЕО; терміни отримання закордонного паспорту та інше. На всі ці та інші питання відповідали правоохоронці.

За цікаву та корисну зустріч учасники клубу УТОГ аплодисментами подякували гостям.

Було домовлено про механізми співпраці та взаємодії міліції та людей з обмеженими можливостями. Люди з вадами слуху є активними користувачами Інтернету тому при Хустському МВ УМВС України в Закарпатській області у мережі Інтернет розроблено сторінку в соціальній мережі Фейсбук під назвою: «Хустський МВ чергова частина». За сторінкою закріплені працівники міліції, які перевіряють звернення громадян, фіксують повідомлення. «Ця сторінка це шлях для людині з обмеженими можливостями звернутися в міліцію. Повідомити про подію, або направити запит залишивши контактні данні. Міліція і народ партнери це не гасло, а певні кроки до людей» - наголосив керівник міліції Василь Турдай.

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: Відбулися урочистості з ...

КОМЕНТАРІ