На Закарпатті обговорено стан пожежної безпеки у навчальних закладах області

На Закарпатті обговорено стан пожежної безпеки у навчальних закладах області

28.06.14 11:19 0 1179
26 червня на базі ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти», що в місті над Латорицею, пройшло виїзне засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації.

Серед численних проблем освітньої галузі області, розглядалося і питання щодо стану пожежної безпеки в навчальних закладах. Від Управління ДСНС України у Закарпатській області в колегії взяв участь заступник начальника Управління з державного нагляду та контролю полковник служби цивільного захисту Андрій Сікора. У першу чергу, він озвучив присутнім на колегії керівникам районних та міських управлінь (відділів) освіти основні напрямки діяльності щодо забезпечення належного протипожежного стану закладів освіти.

«На жаль, з початку року в закладах освіти області вже сталося 3 пожежі, тоді як протягом усього 2013 року таких випадків було 2. Майже стовідсотковf причинf цих загорань - людський фактор. На жаль, дані факти стали можливими внаслідок недостатнього рівня виконання протипожежних заходів, запропонованих органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки закладів освіти.

Поряд з тим, що протягом останніх років Департаментом освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації проводиться ряд заходів щодо приведення підпорядкованих об’єктів у належний протипожежний стан, працювати ще є багато над чим. Так, у кожному навчальному закладі наказами керівників призначені відповідальні за стан пожежної безпеки. Вони повинні проходити спеціальне навчання й перевірку знань з отриманням відповідних посвідчень у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Закарпатської області, щоб далі свій досвід роботи у сфері пожежної безпеки передавати професорсько-викладацькому та вчительському складу.

Викликає значну стурбованість технічний стан електромереж та електроприладів, які у багатьох закладах не приведені у відповідність до правил пожежної безпеки. Наприклад, допускаються такі порушення, як використання пожежонебезпечних тимчасових електромереж, з`єднання електропроводів за допомогою «скруток». Часто, це і призводить в результаті до короткого замикання, що переростає у пожежу. Також, слід більше уваги приділяти обладнанню навчальних закладів системами протипожежного нагляду», - зазначив Андрій Сікора.

«У профілактиці дитячого травматизму, виховання поважного ставлення до безпеки людини, формування у підростаючого покоління світоглядних та етичних основ здорового способу життя, дуже великим кроком уперед є уроки з основ безпеки життєдіяльності людини, на яких діти впродовж навчального року опановують навиками особистої безпеки, а також здобувають ази надання долікарської допомоги. Дуже важливо у цьому напрямку роботи постійно вдосконалюватися, шукаючи нових дієвих методів й шляхів роботи не лише з дітьми, а й батьками. Проведення такої роз’яснювальної роботи у майбутньому знизить кількість травмувань та загибелі дітей під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій чи пожеж та виховає у них культуру безпечної поведінки.

…«Якби знав, де упав, то б соломки підстелив» – так говорить до нас народна мудрість, то чи не варто стати нам, дорослим, тією соломинкою, що допоможе запобігти можливій біді?», - підсумував заступник начальника У ДСНС України у Закарпатській області Андрій Сікора.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ