Хмельниччина: держархів області здобув третє місце у конкурсі

Хмельниччина: держархів області здобув третє місце у конкурсі

28.06.14 09:28 0 1160
Держархів області здобув третє місце у конкурсі науково-методичних і науково-інформаційних робіт з архівознавства, документознавства, археографії за підготовку макетів обласної історико-документальної фотовиставки „Хмельниччина в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.” та інформаційно-довідкового видання „Хмельниччина в роки Великої Вітчизняної війни (1941-1945 рр.). Конкурс був організований Державною архівною службою України.

Обласна історико-документальна фотовиставка „Хмельниччина в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.”, присвячена 70-й річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, діє у приміщенні Державного архіву Хмельницької області.

Протягом 20 лютого 2013 року - 31 травня 2014 року з експонатами виставки мали змогу ознайомитися мешканці усіх районів та міст області.

Експозиція підготовлена працівниками Державного архіву Хмельницької області спільно з Хмельницьким осередком міжнародної громадської організації „Міжнародний фонд „Взаєморозуміння і толерантність”, а також Хмельницькою обласною громадською організацією архівістів та дослідників Поділля „Поклик віків”.

Виставка містить 26 банерів, які висвітлюють період окупації Поділля: перші дні війни, мобілізація та евакуація, примусова праця, нацистські табори, знищення нацистами цивільного населення та військовополонених, партизанський та підпільний рух, ставлення гітлерівців до освіти, культури, релігійних організацій, нищівна експлуатація природних багатств краю, визволення області від фашистів.

За матеріалами виставки видано інформаційно-довідкове видання, яке містить 180 світлин, 123 архівних документи та 83 світлини Героїв Радянського Союзу. Багато документів про події окупації опубліковані вперше.

Ознайомився з експонатами виставки під час свого візиту до обласного архіву і голова облдержадміністрації Леонід Прус.

Також він оглянув документи, які постраждали під час ліквідації наслідків пожежі у Кам’янець-Подільському міському архіві та ознайомився із процесом їх відновлення та реставрації.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області у ...

КОМЕНТАРІ