Українським мамам знову все поміняють

Українським мамам знову все поміняють

28.06.14 08:37 0 1176
Допомога при народженні дитини призначається у такому розмірі: на першу дитину - 45 000 гривень, на другу дитину - 60 000 гривень, на третю та кожну наступну дитину – 80 000 гривень.

З такими пропозиціями виступила група депутатів, авторів законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України (щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини та покращення демографічної ситуації у державі)» №4661, який Комітет з питань сім‘ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує прийняти за основу.

Як повідомляє "ЗіБ" з посиланням на прес-службу ВР, документ містить також норму, відповідно до якої виплата допомоги має здійснюватися одноразово у розмірі 12 000 гривень, а решта виплачуватися: на першу дитину протягом наступних 24 місяців, на другу дитину - протягом 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину - протягом 60 місяців у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Планується також виключити підпункти 2 та 3 пункту 7 розділу II Закону "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні", якими були внесені зміни до Закону "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" та відповідно до яких змінені розміри та порядок надання державної допомоги при народженні дитини, а також вилучені норми щодо надання державної допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Члени Комітету вважають за доцільне при підготовці документа для розгляду у другому читанні врахувати положення законопроекту про внесення змін до статті 12 Закону "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" (щодо зміни розміру та порядку нарахування допомоги при народженні дитини) (реєстр. №4314).

Нагадаємо, наразі Законом «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» передбачено об’єднання допомоги при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку в один вид допомоги та встановлено з 1 липня 2014 р. розмір допомоги при народженні дитини в сумі 41 280 грн незалежно від кількості дітей.

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: для ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ