Львів на вихідні. Афіша

Львів на вихідні. Афіша

28.06.14 09:00 0 1150
Цих вихідних Україна святкує День Конституції. 28 червня 1996 року наша країна отримала Основний Закон. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. У цей непростий час зайві пишні святкування. Потрібно лише згадати, що шлях до незалежності був непростий, і ми не можемо її так легко втратити. ЯК ПРИЙМАЛИ КОНСТИТУЦІЮ

Спроби прийняти Конституцію в Україні робилися з перших років проголошення незалежності. У 1992-1993 роках під керівництвом президента Леоніда Кравчука був напрацьований перший проект Основного Закону, проте його так і не прийняли.

8 червня 1995 року між гілками влади був підписаний Конституційний договір, на підставі якого мала бути розроблена Конституція. У 1996 році була створена спеціальна парламентська комісія під керівництвом депутата Михайла Сироти. 27 червня почався розгляд запропонованого документа у Верховній Раді.

Депутати підкидають доповідача по тексту Конституції Михайла Сироту. Ранок 28 червня 1996 року

Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійному залі всю ніч із 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту – про державні символи України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні, після чого Основний Закон був остаточно затверджений, йдеться на сайті мистецького об’єднання «Світ мрії».

Для тих, хто буде відзначати у Львові День Конституції, пропонуємо нашу афішу.

У місті продовжується Тиждень сталої енергетики (програма тут), а у гарнізонному храмі Петра і Павла, храмі св. Лазаря і Будинку органної музики відбувається Фестиваль давньої музики (програма тут). СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

Театр ім. Марії Заньковецької покаже благодійний концерт, на якому збиратимуть гроші на ремонт театру «... на сцену!».

У театрі ім. Лесі Українки – прем’єра несподіваної інтерпретації однієї з найвідоміших українських п’єс «Наталка Полтавка» Івана Котляревського. Виставу «Divka» можна буде переглянути у суботу та неділю о 18.00.

О 19.00 театр ім. Леся Курбаса покаже спектакль «Ma-Na Hat-Ta (Небесна земля)».

Опівдні театр «І людина, і ляльки» покаже «Лисеня-хитрун». НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

У Львівській опері відбудеться традиційно дві вистави: о 12.00 – опера «Наталка Полтавка», о 18.00 – концертна програма «Vivat оперета!».

О 18.00 театр ім. М. Заньковецької кличе на «любовний роман з життя нормальних сфер» «Смак до черешень».

Крім «Divkи», театр Лесі Українки покаже опівдні виставу «Вінні Пух та всі-всі-всі».

Театр Курбаса на 19.00 готує спектакль «Лісова пісня».

О 15.00 Перший український театр для дітей та юнацтва запрошує на виставу «Beautiful Карпати».

Театр «І люди, і ляльки» о 12.00 та 14.00 кличе на спектакль «Лелеченя і опудало». МУЛЬТИКИ

«Як приборкати дракона 2». З моменту примирення вікінгів і драконів минуло п’ять років. Поки Астрід, Сякало й інші хлопці проводять час, змагаючись один з одним у популярних на острові драконівських гонках, Іккінг і Беззубик подорожують по небу, складаючи карту невідомих місць. Коли одна з їхніх пригод приводить до відкриття таємниці крижаної печери, яка є домом для сотень раніше небачених диких драконів і таємничого драконячого вершника, двоє товаришів опиняються в центрі битви за мир.

«За далекими морями». У пошуках своєї мами Йохан потрапляє в далеке Царство короля Пер, звідки немає дороги назад. Від долі не втечеш: тепер він повинен сам подбати про порятунок не тільки своєї мами, а й всього королівства. Але хіба можна розуміти всі тонкощі життя і грати за його правилами, коли ти ще такий молодий?

НОВИНКИ

«Мачо і ботан 2» (бойовик, комедія, кримінал). Офіцери Шмідт і Дженко працюють під прикриттям в місцевому коледжі. Однак коли Дженко зустрічає споріднену душу у футбольній команді, а Шмідт проникає у богемне середовище. Вони починають сумніватися в своїй дружбі.

«Ворог» (детектив, трилер). Взявши навмання касету з фільмом у відеопрокаті, хлопець з подивом помічає в одному з епізодів актора, який є майже точною його копією, хіба що на кілька років молодший. Незабаром бажання знайти свого двійника перетворюється для хлопця на справжню нав’язливу ідею. Тривалі безплідні пошуки, зрештою, стають причиною дивних містичних подій.

«Не говори нічого» (драма, детектив). Четверо друзів відправляються на веселе азіатське свято і тільки троє повертаються додому. Дейв і Еліс відправляються додому до зниклого, щоб повідомити родичам. Коли сестра Еліс Стеф також зникає, всі дізнаються правду… Але це тільки верхівка айсберга.

ТЕ, ЩО КІНОМАНИ МАЛИ ЗМОГУ ПОБАЧИТИ

«Змішані» (комедія). Після невдалого побачення наосліп чоловік і жінка застрягають разом на сімейному курорті.

«Трансформери: час вимирання» (фантастика, бойовик, пригоди). Автоботи і Десептикони покинули планету, залишивши людство збирати її по шматочках. Тим часом група могутніх бізнесменів і геніальних вчених намагається засвоїти уроки з помилок минулого і поліпшити технології, щоб вийти за межі контрольованого раніше. У цей час інша група – стародавніх потужних трансформерів – бере Землю під приціл.

«Перевертень» (жахи, трилер, детектив). У поліцейській дільниці арештант починає перетворюватися на перевертня.

«Секретний експеримент» (жахи, трилер). Молода журналістка Енн розслідує зникнення свого друга, з яким разом вони вчилися в університеті. У його будинку Енн знаходить запис, який приятель зробив на камеру і в якому розповідає, що займався вивченням секретного урядового експерименту з розробки сироватки, здатної змінювати свідомість людей. Сироватка виготовлялася з мозку померлих, результати експериментів були засекречені, програму закрили. Жахлива правда полягає в тому, що зниклий журналіст під час свого розслідування отримав доступ до документів і хімічної формули сироватки і вирішив прийняти її сам, після чого зник. Енн намагається розібратися у суті урядового експерименту і знайти його учасників, щоб зрозуміти, що ж сталося з її другом. У ході її розслідування виявляється правда – настільки страшна, що краще б Енн її не знати.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ