Глава УГКЦ розповів Папі Франциску про біль українського народу

Глава УГКЦ розповів Папі Франциску про біль українського народу

28.06.14 11:58 0 1165
У четвер, 26 червня, у Ватикані в рамках аудієнції для членів 87-ї пленарної асамблеї Конгрегації східних церков Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) зустрівся зі Святішим Отцем Франциском. Він розповів Папі про ситуацію в Україні, тисячі біженців та сотні поранених і вбитих.

Про це інформує департамент інформації УГКЦ.

За словами Блаженнішого, Папа Франциск запевнив, що молиться за Україну і робить все можливе, аби у нашій країні запанував мир і спокій. Святіший Отець також привітав Главу УГКЦ із ювілеєм 20-річчя священичого служіння.

Звертаючись до присутніх на аудієнції, Папа Франциск сказав про значення миру в побудові сучасного світу, наголосивши, що головним «будівничим миру є сам Христос».

Святіший Отець привітав представників східних церков і подякував їм за їхній внесок у побудову миру та злагоди в тих країнах, які вони представляють. Він також закликав християн молитися, щоб його подорож на Святу Землю принесла «плоди єдності між християнами». «Вогонь П’ятдесятниці та сила Любові, – за словами Святішого Отця, – може зупинити вогонь зброї, ненависті та розбрату».

Додамо, що з 24-26 червня у Ватикані відбулися робочі засідання 87-ї пленарної асамблеї Конгрегації східних церков (РОАКО) – органу, котрий об’єднує різні доброчинні організації, які підтримують душпастирську діяльність східних церков. Цьогоріч особливу увагу було приділено ситуації в Україні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Очільник Закарпатської ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ