У вівторок у Львові стартує LvivKlezFest. Програма

У вівторок у Львові стартує LvivKlezFest. Програма

28.06.14 11:34 0 1124
З 1 до 13 липня у Львові вже вшосте проходитиме міжнародний фестиваль клезмерської музики LvivKlezFest. Цього року фестиваль відбуватиметься під гаслом «Євреї за єдність України».

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, захід розпочнеться 1 липня прем’єрою проекту BroadwayZone, який представить Львівський молодіжний академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» у приміщенні Львівської обласної філармонії.

Як зазначили організатори, LvivKlezFest – це спроба відтворити втрачену єврейську музичну культуру і відродити ту частину галицької мультикультурної столиці, яка була знищена у вогні Голокосту.

«З огляду на політичну ситуацію, яка склалася в країні, були суперечки щодо проведення фестивалю. Але дійшли висновку, що саме в такий час, саме в цьому році, це вкрай необхідно. Ми дуже хотіли довести, що ми, євреї, вільно живемо у Львові, вільно розвиваємось. Розвиваємо не тільки свою культуру, а й галицьку, адже наша культура є її складовою», – зазначила директор Всеукраїнського єврейського благодійного Фонду «Хесед-Ар’є», голова оргкомітету фестивалю LvivKlezFest 2014 Адель Діанова.

Всі кошти, які будуть вилучені з концертів, передадуть на фронт. Під час фестивалю будуть стояти скриньки для пожертв, які використають для придбання одягу, взуття, бронежилетів солдатам.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному правоохоронці ...
Наступна новина: На Львівщині дільничні ...

КОМЕНТАРІ