Кожного другого офісного працівника не відпускають на лікарняний, – дослідження

Кожного другого офісного працівника не відпускають на лікарняний, – дослідження

28.06.14 11:11 0 1134
Кожного третього роботодавця не хвилює здоров’я його співробітників. Лише в третині українських офісів встановлений нормальний графік роботи, а кожному п’ятому співробітнику оформляють медичне страхування.

Як свідчать результати опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua, навіть хворіти вдома може дозволити собі далеко не кожен, а тільки половина українських «білих комірців».

«Найменше нездужання відволікає від роботи, не дає зосередитися, знижує працездатність. Проте далеко не всі роботодавці піклуються про здоров’я своїх співробітників, а, за словами самих «білих комірців», кожен третій роботодавець узагалі не виявляє жодної турботи про здоров’я працівників. Але чим здоровіші працівники, тим менше часу вони проводять на лікарняному», – йдеться у повідомленні.

Згідно з результатами опитування, тільки в одному із трьох українських офісів нормальний графік роботи, в одному з п’яти – зручні офісні меблі. Медичне страхування оформляється теж далеко не всюди, а тільки в кожній п’ятій компанії.

Як зазначається, турбуються про чистоту повітря в 17% українських офісів, решта ж не звертають уваги на такий життєво необхідний фактор. Ще менше компаній забезпечують своїм співробітникам оздоровлення під час відпочинку – пільгові путівки, додаткові дні відпустки (тільки 10%). Небагато респондентів розраховують і на абонементи до тренажерного залу, спортивного центру (8%) або до басейну (7%), на зони відпочинку в офісі (8%), а також на повноцінні обіди за рахунок компанії (8%).

Крім того, лише 48% співробітників можуть узяти лікарняний, коли це необхідно.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі п'ятьом ...
Наступна новина: Рятувальники Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ