Через любов до телевізора можна померти молодим, – науковці

Через любов до телевізора можна померти молодим, – науковці

28.06.14 15:26 0 1188
Дорослі, які проводять перед телеекраном від трьох годин на день, мають удвічі більше шансів померти раніше.

Про це пише медичне видання Journal of the American Heart Association.

Таких висновків учені дійшли після багаторічного спостереження за життєвим шляхом понад 13 тисяч випускників іспанських вузів.

Упродовж восьми років дослідники спілкувалися з учасниками дослідження (середній вік яких становив 37 років, 60% з них були жінки). Лікарів цікавила залежність ризику смерті від трьох основних проявів пасивного способу життя (тобто, від недостатньої фізичної активності або її відсутності) – кількості часу, який людина проводить перед телевізором, дисплеєм комп’ютера і за кермом автомобіля.

За час проведення дослідження померло 97 учасників: 19 – від серцево-судинних захворювань, 46 – від раку, 32 – через інші причини.

З’ясувалося, що ризик померти молодим удвічі вищий серед тих, хто дивиться телевізор дві години на день і більше.

Час, проведений перед комп’ютером і за кермом автомобіля, ніяк не вплинув на ризик передчасної смерті. Для з’ясування впливу цих видів діяльності на смертність необхідні більш докладні дослідження, де враховувалися б біологічні механізми такого роду взаємозв’язків, зазначають фахівці.

Час, який люди проводять перед екраном телевізора, постійно росте, особливо у розвинених країнах світу, зазначає провідний автор дослідження Мігель Мартінес-Гонсалес, співробітник Наварського університету в Памплоні. Лікар радить більше займатися спортом (або хоча б рухатися) і дивитися телевізор не більше двох годин у день.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ