Африці загрожує потужна епідемія вірусу Ебола

Африці загрожує потужна епідемія вірусу Ебола

28.06.14 12:48 0 1183
Медична організація «Лікарі без кордонів» переконана, що спалах Ебола, який зафіксували у Західній Африці, вийшов з-під контролю.

Про це пише New Scientist.

Епідемія розпочалася у Гвінеї на початку року, згодом спалах поширився у 60 регіонах, включаючи Сьєрра-Леоне та Ліберію.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), вірус, що викликає лихоманку Ебола, провокує діарею, гарячку, внутрішні кровотечі. На вірус уже заразив 567 людей і вбив 350 осіб. Це найвищий показник смертності серед усіх спалахів лихоманки Ебола, починаючи з 1976 року, коли вірус уперше заразив людей в Африці.

Проблему створює те, що місцеве населення з недовірою і нерозумінням ставляться до медичних епідеміологічних центрів. Вірус поширюється з біологічними рідинами. Лікування потрібно починати максимально швидко. Якщо вдасться впоратися зі зневодненням, відновлення гарантоване. Без медичної допомоги людина не тільки помре, але й стане епідемічною бомбою.

Як наголошують представники «Лікарів без кордонів», усе це – лише верхівка айсберга. Єдиний спосіб зупинити епідемію – підвищити поінформованість місцевого населення. Крім того, при масштабному спалаху підвищується ризик розвитку самого вірусу. Він може зазнавати мутацій, навчившись легко поширюватися серед людей.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Незаконну діяльність ...

КОМЕНТАРІ