В Івано-Франківській області одразу три невеличкі плантації маку викрили галицькі правоохоронці

В Івано-Франківській області одразу три невеличкі плантації маку викрили галицькі правоохоронці

28.06.14 15:18 0 1149
Дільничні інспектори міліції Галицького РВ УМВС на присадибних ділянках жителів району виявили одразу три невеличкі плантації снодійного маку.

Під час проведення оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин, на присадибній ділянці 59-річної жительки с. Демешківці правоохоронці виявили та вилучили 205 рослин снодійного маку.

В іншому випадку на подвір’ї жительки с. Комарів дільничні інспектори міліції вилучили 426 рослин маку.

Працівники міліції завітали і в с. Вікторів, де на присадибній ділянці поблизу житлового будинку місцевої жительки виявили та вилучили 148 макових рослин.

Власниці домогосподарств пояснюють, що висіяла мак та вирощувала його для того, аби в подальшому використовувати насіння для випікання кондитерських виробів.

Наразі вся незаконна рослинність вилучена та направлена на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Івано-Франківській області.

- По даних фактах незаконного посіву макових рослин правоохоронцями Галицького райвідділу міліції розпочаті кримінальні провадження ч.1 ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку»,- зазначав начальник СДІМ Галицького РВ УМВС Олександр Зуєв.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Активісти "Правого ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ