У Львівській області у Стрию та Дрогобичі при міських відділах міліції будуть створені Громадські ради

У Львівській області у Стрию та Дрогобичі при міських відділах міліції будуть створені Громадські ради

28.06.14 09:46 0 1189
Очільник міліції Львівщини Дмитро Загарія 26 червня провів виїзні прийоми громадян у містах Стрий та Дрогобич.

Упродовж восьми годин начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія вислухав 32 мешканців Стрийського та Дрогобицького районів, котрі прийшли до нього зі своїми проблемами та пропозиціями. Також на прийомі були присутні представники місцевих громадських організацій, депутати, та журналісти.

Як завжди, основні питання, з якими мешканці звертались до очільника міліції Львівщини – це порушення громадського порядку та громадського спокою, порушення правил торгівлі алкоголем, а також недостатньо оперативне реагування деяких працівників міліції на звернення громадян.

Особливе занепокоєння Дмитра Загарії викликали скарги на роботу слідчих. У першу чергу йдеться про затягування термінів розслідування кримінальних проваджень та недостатньо активну роботу слідчих з потерпілими. За усіма скаргами Дмитро Дмитрович призначив службові перевірки та з’;ясував усі обставини особисто, у присутності заявників, котрим такий підхід дуже сподобався. На думку мешканців – це і є та відкритість і прозорість, котрої всі чекають від міліції.

«Я вже не перший раз на такому прийомі і ніколи такого не було, щоб начальник Головного управління сам перевіряв матеріали справи», - розповіла пані Ольга, мешканка міста Дрогобич.

Ще одна особливість цих прийомів – присутність на них громадських діячів. І у Стрию і в Дрогобичі головний міліціонер Львівщини спільно з представниками громад прийняли рішення про створення при міських відділах міліції Громадських рад. Їх головним завданням стане практична допомога працівникам міліції у виявленні правопорушень, реагуванні на них і, звичайно, контроль за роботою правоохоронців

Ветерани правоохоронних органів у Стрию та Дрогобичі теж прийшли на зустріч з Дмитром Загарією. За словами голови Стрийської ради ветеранів МВС Станіслава Крижанівського, вони «відчувають себе окремим підрозділом міліції, особливо коли спільно з діючими працівниками несуть службу по охороні громадського порядку і можуть поділитись з молодим поколінням своїм досвідом».

Завершуючи прийом, полковник міліції Дмитро Загарія наголосив, що «репресивні методи роботи органів внутрішніх справ залишилися у минулому. Головне завдання правоохоронців — допомагати людям та відновлювати справедливість».

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Лялькar’t» у Львові на 90% ...

КОМЕНТАРІ