Громадські активісти Житомирщини передали тонни допомоги військовослужбовцями, котрі перебувають на Сході

Громадські активісти Житомирщини передали тонни допомоги військовослужбовцями, котрі перебувають на Сході

28.06.14 10:32 0 1201
Громадські організації 27 червня звітували про проведену роботу за квітень-червень щодо організації допомоги для військовослужбовців з Житомирщини, які наразі несуть службу у гарячих точках на Сході країни.

22-24 червня вже вдруге громадські активісти здійснили доставку зібраних речей та продуктів, закупленого майна для військових, які знаходяться в зоні АТО в Луганській області.

Благодійний фонд «Всесвіт за майбутнє», молодіжна громадська організація «АРТ-Село», 25-й гарнізонний будинок офіцерів та громадська організація «Самооборона Житомирщини» провели низку благодійних проектів для збору допомоги нашим військовослужбовцям. Це акція «Голос МИроТВОРЧОСТІ», акція «Птахи МИРоТВОРЧОСТІ» спільно з акцією «Музичні вечори на «Михайлівській», благодійний аукціон «Українська душа: голос МИРоТВОРЧОСТІ».

Голова правління благодійного фонду «Всесвіт за майбутнє» Юлія Толмачова розповіла журналістам, як збиралася допомога, як відгукувалися підприємці міста та області, як допомагали прості громадяни, а також поділилася враженнями від подорожі до Луганської області.

«Ми збирали допомогу для 30-ї окремої механізованої бригади з Новограда-Волинського, адже більшість опікується житомирською 95-ою аеромобільною бригадою. Там йде справжня війна, щодня стріляють, наші військові, молоді хлопці там просто гинуть. І наша допомога – це чиєсь врятоване життя, а привезена цукерка може бути останньою в чиємусь житті», - наголосила Юлія Віталіївна.

Юлія Толмачова також розповіла, що військові вдячні за будь-яку допомогу. Їм було надзвичайно приємно отримати частинку тепла та душі від маленьких житомирян, котрі передали їм малюнки та паперові журавлики. Небайдужі громадяни навіть приносили листи для наших військових із простими та щирими побажаннями перемоги та миру.

Голова громадської організації «Самооборона Житомирщини» Сергій Ткачук відмітив, що на Сході воює найбільше військовослужбовців саме з нашої області. «Війна прийшла і до Житомирщини, адже у гарячих точках знаходяться наші рідні, близькі та друзі», - наголосив Сергій Ткачук.

Юлія Толмачова зауважила, що наразі найбільш гострою потребою наших військових є прибори нічного бачення та хоча б десяток коліматорних прицілів з планкою Пікаттіні (вартість одного близько 3 тис. грн.)

За словами громадських активістів, військовим багато чого везуть і багато допомоги вони вже отримали, але є випадки, коли від обстрілу загорівся БМП і за мить всі речі та запаси втрачаються. Тому військовослужбовці потребують регулярної допомоги.

Ось список першочергових потреб військових з нашої області: тепловізор – 2 шт.; коліматорні приціли – 20 шт.; бінокль з розміточною сіткою – 6 шт., наколінники, спальні мішки, ковдри, бронежилети (клас 4+, 5,6), каремати по 50 шт.; рушники (махрові та вафельні), балаклави, форма, футболки (хакі або чорні), піна для бриття та після бриття, каски кевларові по 100 шт.; одноразові станки та дощовики по 200 шт.; шампунь, мило, зубна паста, щітки, чоловіча білизна – 300 шт.; прапори України – 20 шт.; розгрузки – 30 шт.; шкарпетки – 1000 пар; сітка будівельна для блокпостів – 500 шт.; прилади нічного бачення – 5 шт.; палатки – 10 шт.; рація (радіус від 10 км) – 20 шт.; продукти харчування.

Долучитися до доброї справи може кожен, звернувшись до громадської організації - благодійний фонд «Всесвіт за майбутнє» у м. Житомирі, вул. Щорса, 18, голова правління Юлія Толмачова (067-783-48-14) та до 25-го гарнізонного будинку офіцерів у м. Житомирі, вул. Пушкінська, 27, Лариса Вовкогон (093-780-87-20).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині викрито ...
Наступна новина: Активісти "Правого сектору" ...

КОМЕНТАРІ