Житомирщина: стан протипожежного водопостачання в області заслуговує особливої уваги

Житомирщина: стан протипожежного водопостачання в області заслуговує особливої уваги

28.06.14 08:09 0 1019
27 червня відбулося чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко.

Серед питань, що розглядалися, особливої уваги заслуговує стан протипожежного водопостачання в області, адже справний стан системи водопостачання є запорукою успішної організації гасіння пожеж. На цьому наголосив заступник начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Укоаїни в Житомирській області Олег Держанівський.

Він зазначив, що рятувальники майже на кожній третій пожежі стикаються з проблемою неготовності до роботи, що ускладнює процес гасіння пожежі. В поточному році було здійснено перевірку стану протипожежного водопостачання в області.

Всього в області на обліку перебуває 3505 пожежних гідрантів, з них в несправному стані – 568. Не відремонтовано жодного гідранта протягом поточного року в Брусилівському, Андрушівському, Житомирському, Баранівському, Любарському районах області. В той же час Коростишівською райдержадміністрацією виділено у 2013 р. 20 тис. грн., за які закуплено 12 нових пожежних гідрантів та встановлено на водомережі міста.

Із 2018 пожежних водоймищ 237 перебувають в несправному стані. Найгірший стан справ склався у Баранівському, Новоград-Волинському, Любарському, Червоноармійському районах. У той же час на території області у поточному році відремонтовано по 3 пожежних водоймища у Лугинському, Малинському районах. Не обладнані водозабірними пристроями 272 водонапірні вежі із 1704. Викликає занепокоєння стан протипожежного водопостачання у м. Житомирі. З 725 вуличних пожежних гідрантів у несправному стані знаходяться 229.

Олег Держанівський наголосив на необхідності вжиття відповідних заходів щодо ремонту систем водопостачання в області з боку міських голів, голів райдержадміністрацій, керівників об’єктів.

Комісія прийняла рішення зобов’язати міських голів, голів райдержадміністрацій передбачити в місцевому бюджеті видатки на 2015 рік на відновлення робочого стану водопостачання; зобов’язати комунальні служби та підприємства області, на території яких знаходяться протипожежні водопостачальники, провести їх ремонти; провести відповідні заходи щодо відновлення водонапірних веж та місць для забору води пожежними автомобілями.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Парламент Іраку планує ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ