Військові Житомирщини здали кров для потреб військового госпіталю

Військові Житомирщини здали кров для потреб військового госпіталю

28.06.14 15:49 0 1159
Більше 30 військовослужбовців стали донорами крові. За власною ініціативою та за підтримки керівництва частини А1912 Андрушівського району, на чолі з заступником командира частини з виховної роботи підполковником Сергієм Поліщуком військові взяли участь в акції «Здай кров - врятуй життя!». Донорська кров піде на потреби хворих, які потребують компонентів та препаратів крові.

У Житомирі військовослужбовці здали кров для лікування своїх колег по службі, котрі знаходяться у військовому госпіталі.

В акції взяли участь 36 військовослужбовців різних категорій, які добровільно здали близько 15 літрів донорської крові. Кожен донор в погонах пройшов реєстрацію та ретельний огляд лікаря, з вимірюванням артеріального тиску та іншими необхідними медичними маніпуляціями.

Препарати крові не виготовляються фармацевтичним шляхом, відтак, медицина потребує людського донорства. Лікарі закликають населення до здачі крові та її плазми. Донорство крові допустиме раз на два місяці, плазму ж можна здати двічі на місяць.

Підполковник Сергій Поліщук пообіцяв, що здача крові буде проводитись систематично. «Допомогти іншому – уже сам по собі вчинок, гідний поваги, а подарувати частинку своєї крові, якщо це в твоїх силах, це просто обов’язок», - наголосив військовий.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В’ятрович: Україна виборола ...

КОМЕНТАРІ