У Рівненській області за пропозицію дати працівнику ДАІ хабара можна "загриміти" за грати

У Рівненській області за пропозицію дати працівнику ДАІ хабара можна "загриміти" за грати

28.06.14 16:35 0 823
Три факти хабарництва протягом тижня виявили працівники державтоінспекції Рівненщини

З метою недопущення випадків надання правопорушниками неправомірної винагороди працівниками ДАІ за звільнення їх від відповідальності за допущені порушення ПДР, на території Рівненщини проводяться профілактичні заходи з виявлення та документування фактів спроби дачі хабара працівникам Державтоінспекції.

Протягом тижня, працівники Державтоінспекції вже виявили три факти спроби дачі хабара інспекторам ДАІ.

Для прикладу, 24 червня в місті Березне, інспекторами ДАІ було зупинено автомобіль «MERCEDES-BENZ VITO» за порушення правил зупинки. У ході складання протоколу про адміністративне правопорушення 36-річний водій, щоб уникнути адміністративної відповідальності, намагався дати інспекторам ДАІ 60 гривень хабара.

Цього ж дня, інспекторами роти ДПС ДАІ з обслуговування стаціонарного поста № 3 роти ДПС ДАІ, близько 15-ї години на 268-у кілометрі автодороги Київ–Чоп, поблизу міста Корець, був зупинений автомобіль «ВАЗ», під керуванням 43–річного місцевого жителя, який керуючи автомобілем, обладнаним засобами пасивної безпеки, порушив правила користування ними – не був пристебнутим ременем безпеки. Чоловік теж намагався відкупитись пропонуючи 40 гривень інспекторам.

В обох випадках на місце події було викликано слідчо-оперативну групу, дані купюри були вилучені у присутності понятих, зібрані відповідні матеріали.

Також Державтоінспекція області нагадує, що за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі законодавством України передбачена кримінальна відповідальність, а саме згідно ч.1 ст. 369 ККУ − штраф від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.

Прес-служба ВДАІ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ