У Рівному правоохоронці викрили підпільний цех з виробництва хімікатів всесвітньовідомого бренду

У Рівному правоохоронці викрили підпільний цех з виробництва хімікатів всесвітньовідомого бренду

28.06.14 11:33 0 1149
На трьох складах сільськогосподарської продукції правоохоронці вилучили фальсифікований товар на загальну вартість понад 100 тисяч гривень, два станки для її фасування та гроші, здобуті злочинним шляхом, а це понад 50 тисяч гривень, близько п’яти тисяч євро та одна тисяча доларів.

Діяльність підпільного цеху з виробництва фальсифікованих засобів захисту рослин організували двоє рівнян у складовому приміщенні на вулиці Степана Бандери. За допомогою спеціального обладнання підпільне «підприємство» виробляло хімічну продукцію, яка за зовнішнім виглядом імітує асортимент товарів всесвітньовідомої хімічної компанії «DuPont».

За допомогою мережі Інтернет неякісний фальсифікований інсектицид "Кораген" підприємці продавали по всій Україні за ціною значно нижче ринкової. Та найжахливіше те, що небезпечний концентрований хімікат вироблявся поруч з житловим багатоповерховим будинком.

Під час оперативної роботи працівники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю УМВС України в Рівненській області тісно співпрацювали з представництвом компанії «DuPont» у Європі, головний офіс якого знаходиться у Франції. Випускаючи фальсифіковану продукцію, рівняни завдали всесвітньовідомому бренду збитків в десятки тисяч євро та підірвали авторитет компанії на українському ринку. Щоб вивести винахідливих підприємців «на чисту воду», в ході досудового розслідування правоохоронці провели чотири оперативні закупки фальсифікованого товару, зразки якого були направлені на експертизу у Францію.

— Після проведених експертиз правоохоронці провели обшуки, в результаті яких вилучили всю фальсифіковану продукцію виробника «DuPont», — зазначив заступник начальника УМВС України в Рівненській області, начальник кримінальної міліції, Володимир Голубош. — За даним фактом вже порушено кримінальне провадження за частиною 3 статті 229 Кримінального кодексу України (Незаконне використання знака для товарів і послуг). Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права займатись певним видом діяльності терміном до трьох років. Всю фальсифіковану продукцію та обладнання для її виробництва буде знищено, — додав полковник міліції.

На даний час вирішується питання про скерування вилученої фальсифікованої продукції на експертизу з питань інтелектуальної власності.

Довідка

Хімічна компанія «DuPont» заснована у 1802 році в США. Виробляє широкий спектр хімічних матеріалів та являється винахідником таких матеріалів як нейлон, тефлон, кевлар та ін. Представництва компанії розташовані по всьому світу і налічують близько 70 тисяч працівників. У 2010 році прибуток компанії склав понад три мільярди доларів США.

СЗГ УМВС (за матеріалами ВБК УМВС)

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ