Рівненщина: «Спіймав яму» – правильно оформи матеріали ДТП!

Рівненщина: «Спіймав яму» – правильно оформи матеріали ДТП!

28.06.14 12:55 0 1284
Задовільний стан доріг – запорука безпечного керування транспортними засобами. Працівники відділу Державтоінспекції Рівненщини постійно контролюють стан утримання вулично-дорожньої мережі області. Водночас, у поточному році в області було зафіксовано 11 ДТП, супутньою причиною яких став незадовільний стан доріг та вулиць. За всіма фактами інспекторами ДАІ були складені адміністративні протоколи за ч.4 статті 140 КУпАП.

27 червня в приміщенні відділу Державтоінспекції Рівненщини була проведена нарада з представниками Служби автомобільних доріг, ДП «Рівненський облавтодор» та Управління житлово-комунального господарства Рівненського міськвиконкому. Крім того, було проведено додаткові заняття з працівниками Державтоінспекції стосовно методики виявлення і фіксації незадовільних дорожніх умов у місцях скоєння дорожньо-транспортних пригод. Метою даних заходів було визначення механізму взаємодії підрозділів Державтоінспекції та дорожньо-комунальних організацій під час обстеження місць скоєння ДТП.

На нараду були винесені проблемні питання та наголошено на ретельному обстеженні місць скоєння ДТП з метою виявлення та фіксації незадовільних дорожніх умов, які безпосередньо призвели або сприяли їх скоєнню.

Державтоінспекція звертає увагу на те, що правильне оформлення матеріалів ДТП, необхідне для об’єктивного розслідування автопригоди та захисту прав водіїв на відшкодування завданих збитків. Процесуально закріплені дані є вихідними для проведення експертиз, а отже від них залежать і самі висновки експерта.

Тож, якщо ви потрапили в дорожньо-транспортну пригоду через незадовільний стан вулично-дорожньої мережі, необхідно пам’ятати наступне:

- в обов’язковому порядку викликати на місце події наряд ДАІ та представника балансоутримувача дороги;

- в акті огляду місця скоєння ДТП працівник Державтоінспекції повинен зазначити незадовільні дорожні умови, внаслідок яких трапилася пригода (ожеледиця, яма, відкритий люк тощо);

- важливим чинником є фото, відеофіксація місця ДТП – це буде слугувати додатковим доказом на підтвердження вашої правоти в суді;

- у разі наявності зв’язку між незадовільним станом дороги та пошкодженням авто працівник ДАІ зобов’язаний скласти відносно посадової особи балансоутримувача дороги адміністративний протокол за ч.4 ст. 140 КУпАП;

- після оформлення матеріалів дорожньо-транспортної пригоди, Вам необхідно звернутися до експертів, які встановлять суму матеріального збитку.

У подальшому ваші дії будуть носити характер цивільно-правових відносин. Для відшкодування завданої матеріальної шкоди необхідно звернутися з позовною заявою до суду. До неї слід додати докази: копію адмінпротоколу та постанови про притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб, документи на автомобіль, висновки експертів щодо розміру завданих матеріальних збитків, квитанції або чеки, що свідчать про вартість експертизи.

Будьте уважні та обережні за кермом.

Про це повідомили у прес-службі ВДАІ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Незаконну діяльність ...
Наступна новина: Волинська область: у Ковелі ...

КОМЕНТАРІ