У Рівненській області три факти хабарництва протягом тижня виявили працівники ДАІ

У Рівненській області три факти хабарництва протягом тижня виявили працівники ДАІ

28.06.14 08:03 0 1029
З метою запобігання хабарництву, формування позитивного іміджу та укріплення авторитету ДАІ серед населення, а також недопущення випадків надання правопорушниками неправомірної винагороди працівниками ДАІ за звільнення їх від відповідальності за допущені порушення ПДР, на території Рівненщини проводяться профілактичні заходи з виявлення та документування фактів спроби дачі хабара працівникам Державтоінспекції.

Протягом тижня, працівники Державтоінспекції вже виявили три факти спроби дачі хабара інспекторам ДАІ.

Для прикладу, 24 червня в місті Березне, інспекторами ДАІ було зупинено автомобіль «MERCEDES-BENZ VITO» за порушення правил зупинки. У ході складання протоколу про адміністративне правопорушення 36-річний водій, щоб уникнути адміністративної відповідальності, намагався дати інспекторам ДАІ хабара у вигляді грошових коштів в сумі 60 гривень.

Цього ж дня, інспекторами роти ДПС ДАІ з обслуговування стаціонарного поста № 3 роти ДПС ДАІ, близько 15-ї години на 268-у кілометрі автодороги Київ–Чоп, поблизу міста Корець, був зупинений автомобіль «ВАЗ», під керуванням 43-річного місцевого жителя, який керуючи автомобілем, обладнаним засобами пасивної безпеки, порушив правила користування ними – не був пристебнутим ременем безпеки. Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення, щоб уникнути адміністративної відповідальності, водій також намагався дати хабара інспекторам ДАІ у вигляді грошових коштів у сумі 40 гривень.

В обох випадках на місце події було викликано слідчо-оперативну групу, дані купюри були вилучені у присутності понятих, зібрані відповідні матеріали.

Працівники міліції нагадують, що за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі законодавством України передбачена кримінальна відповідальність.

Про це повідомили у прес-службі ВДАІ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Петро Шпига: ...
Наступна новина: На Івано-Франківщини горів ...

КОМЕНТАРІ