У Тернополі обговорили концепцію озеленення

У Тернополі обговорили концепцію озеленення

28.06.14 17:10 0 1188
Обговорення відкритого листа-звернення наукової інтелігенції міста до громади Тернополя та міського голови Сергія Надала відбулося 26 червня у приміщенні Українського дому «Перемога». На обговорення прийшов представник від наукової інтелігенції професор, доктор біологічних наук Василь Грубінко, представники міської ради та громадські активісти.

Нагадаємо, що на початку червня у засобах масової інформації був оприлюднений відкритий лист-звернення наукової інтелігенції щодо стану озеленення міста. У відповідь на цей лист, міський голова підписав розпорядженням від 12 червня, у якому зобов’язав представників міської ради провести робочу зустріч із науковцями, які підписалися під зазначеним листом, та надати їм інформації про реальний стан містобудування та озеленення міста, а також спільно опрацювати пропозиції та рекомендації. Представник наукової інтелігенції щодо теми озеленення сказав, що у цьому питанні потрібно опиратися на закордонний досвід, тобто працювати не тільки над кількісними, а й якісними показниками насаджень.

« дуже гарно із зеленими насадженнями у місті працюють представники культових організацій, зокрема церков, а також ВНЗ, - додає професор Василь Грубінко. – Бачимо, що й на прибудинкових територіях громадськість почала облаштовувати зелені насадження».

Також професор запевнив про готовність наукової спільноти міста забезпечувати наукові обґрунтування концепцій та планів, що стосується озеленення міста і запропонував провести на цю тему наукову конференцію.

Представник міської ради, заступника начальника управління житлово-комунального господарства Олег Соколовський розповів, що у Тернополі є концепція озеленення міста, до створення якої долучалися у тому числі й представники інтелігенції, які поставили свої підписи під відкритим листом-зверненням.

«Тернопіль є одним із п’яти міст в Україні, у якого є наукова частина озеленення міста, екопаспорт та інші документи, - додає Олег Соколовський. – Інша справа наразі щодо втілення її у життя, аналізу реальної кількості зелених насаджень, тощо. Додам, що уже найближчим часом у парку Шевченка, вулиці Руська, проспектах Бандери та Злуки ми проведемо інвентеризацію кількості зелених насаджень».

До слова, на обговоренні присутніми також були підняті ряд питань, зокрема щодо проведення будівництв у місті, площі парків та інших, на які представники міської ради дали відповіді.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Лікарі зможуть ...

КОМЕНТАРІ