Керівники об’єднаної Європи підтримують Україну у питанні територіальної цілісності

Керівники об’єднаної Європи підтримують Україну у питанні територіальної цілісності

28.06.14 15:30 0 1212
Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу та Президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей позитивно оцінили підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Так, Жозе Мануель Баррозу у своєму виступі перед підписанням назвав Угоду «поворотним пунктом у політиці східного партнерства Європи». «Документ дає підґрунтя для подальшої політичної асоціації та економічної інтеграції», - підкреслив він.

Президент Європейської комісії назвав ключовими для успіху реалізації Угоди реформування законодавства, громадського управління, запровадження принципів ефективності та прозорості, боротьбу з корупцією. «Ми віримо у відкрите суспільство, відкриту економіку»,- заявив він.

Жозе-Мануель Баррозу також підкреслив, що Угода жодним чином не має зашкодити партнерським відносинам з країнами-сусідами. «Ця Угода не направлена проти когось», - наголосив він.

Президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей назвав підписання «історичним днем для всієї Європи». «І у Києві, і всюди люди віддали свої серця більш тісним зв'язкам з Європейським Союзом. Ми цього не забудемо», - зазначив він у своєму виступі.

«Сильні політичні та економічні зв'язки принесуть більшу стабільність та процвітання всьому європейському континенту, - наголосив він і додав, - така кооперація має базуватися на загальних цінностях - демократія, права людини, фундаментальні свободи, верховенство права». «Європейський союз буде на вашій стороні, весь час, надаватиме політичну, технічну та фінансову допомогу», - наголосив Герман Ван Ромпей.

«Наша загальна мета - ваша інтеграція у ринок Європейського Союзу, найбагатший та найбільший», - також підкреслив він.

Герман Ван Ромпей також наголосив на важливості вирішення для України «дуже складних питань безпеки». «Європейський союз на вашій стороні», - заявив він, запевнивши у підтримці та солідарності ЄС у питанні територіальної цілісності України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ